Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

At kılından 1.6 milyar dolar kazandık!

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Ocak-Haziran döneminde yün, kıl, at kılı, baston, kırbaç, saat, antika eşya gibi ürünlerin toplam ihracatı 1.6 milyar doları aştı

Yazı Boyutu : A A A A

Yün, at kılı, baston ve kırbaç gibi ürünler yılın ilk 6 ayında ihracatın gizli kahramanları oldu. Yılın ilk 6 ayında toplam ihracatı 74 milyar doları aşan Türkiye'nin ihracatında otomotiv ve kıymetli taş gibi kalemler ön plana çıkarken, çok fazla gündemde olmayan ihracat kalemlerinde de önemli rakamlara ulaşıldı.

Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, 2012 Ocak-Haziran döneminde toplam ihracat 74.3 milyar dolara ulaşırken, toplam ihracata motorlu kara taşıtları 7.9, kıymetli ve yarı kıymetli taşlar da 6.7 milyar dolar ile katkı sağladı. Söz konusu fasıllar ihracatta en fazla dikkat çeken fasıllar olurken, kamuoyunun pek bilmediği ürünlerin ihracatında da önemli sayılabilecek rakamlara ulaşıldı.

ŞEMSİYE VE BASTON 5.2 MİLYON DOLAR GETİRDİ

Türk girişimcisi yılın ilk 6 ayında yün, kıl, at kılı ve bunların iplik dokumalarının ihracatından 93 milyon 914 bin, kullanılmış eşya ve paçavraların ihracatından 899 milyon 180 bin, şemsiye, baston, kırbaç gibi ürünlerin ihracatından 5 milyon 249 bin, saatler ve bunların aksam ve parçalarının ihracatından 10 milyon 785 bin dolar, sanat eserleri, antika ve koleksiyon eşyası ihracatından da 1 milyon 126 bin dolar kazandı. Aynı dönemde metal cevherleri, cüruf ve kül fasılında gerçekleşen 639 milyon 182 bin dolarlık ihracat eklendiğinde söz konusu fasıllarda toplam ihracat 1.6 milyar doları aştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.