Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İşsizlik korkusu herkesi sardı

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Barem Research ve global ortağı WIN/ Gallup International, 56 ülkede 50 bin kişiyle görüşerek insanların iş endişelerini irdeledi. Araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 55'i işini kaybetme korkusu yaşıyor. Türkiye'de ise bu oran yüzde 50

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya genelinde yapılan 'İşgücü Endişe Göstergesi' araştırmasına göre, global ekonomik krizin tetiklediği işini kaybetme veya iş bulamama korkusu insanları huzursuz etmeye devam ediyor. WIN/ Gallup International grubunun 56 ülkede 50 bin kişiyle görüşerek yaptığı araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 55'i geçen yıla göre bu yıl iş endişesinin artacağını düşünürken, yüzde 13'ü azalacağına inanıyor, bir başka ifadeyle "Net işsizlik korkusu" global olarak yüzde 42. Araştırmanın Barem Research tarafından gerçekleştirilen Türkiye halkası ise Türkiye'de "Net işsizlik korkusu"nun yüzde 33 ile global ortalamanın altında olduğunu gösteriyor. Yine de Türkiye'de bu yıl işgücü sorunlarının geçen yıla göre artacağını öngörenlerin oranı (yüzde 50), azalacağını düşünenlerin (yüzde 17) yaklaşık üç katı.

Zengin toplumlar da endişeli

WIN/ Gallup International'ın global araştırmasına göre dünyada her ulus işgücü konusunda yokluk ve acı yaşıyor olsa da, yükselen işgücü sıkıntılarının yarattığı korku, en yoğun olarak zengin ve büyümekte olan toplumlarda görülüyor. Araştırmaya göre işçi - işveren arasındaki huzursuzluğun artacağı korkusu global olarak net yüzde 42. Bu korkunun yarattığı sıkıntıların, ekonomileri yükselen BRIC ülkeleri ile finansal yara almış Batı Avrupa ve zengin G7 ülkelerinde neredeyse aynı olması dikkate değer. BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ülkelerinde yüzde 48 olarak ölçülen endeks, G7 ükelerinde (ABD, Kanada, Almanya, vs) yüzde 45. Bu durumdan en muzdarip ülkeler ağırlıkla zenginler ve ekonomisi büyümekte olan ülkeler, en az endişe duyanlar ise gelir düzeyi düşük olanlar.

Afganlar ve Iraklılar rahat

Araştırma sonuçları aynı zamanda zengin ve yükselen ile fakir ve savaş mağduru ulusların farklı ıstırapları olduğunu gösteriyor. Afganistan (eksi yüzde 19) ve Irak (eksi yüzde 17) net işgücü endişesi oranları ile iş dünyası uyuşmazlıkları açısından en rahat 10 ülke arasında. İşsizliğin dibe vurduğu ülkelerde insanlar gelecek için daha da olumsuz düşünme şansına sahip değiller. Dolayısıyla bu ülkelerde işgücü sorunları azalacak diyenlerin oranı, artacak diyenlere göre daha yüksek ve sonuçta "Net İşgücü Endişe Göstergesi" negatif görünüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.