Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çalışanlar en çok ortama önem veriyor

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Çalışanların yeni bir iş ararken işyerinden beklentilerini ortaya koymak üzere DORinsight tarafından gerçekleştirilen "Çalışan Kesimin İş Hayatından Beklentileri" araştırması, yetenekleri istihdam etmek isteyen kurumlara ışık tutuyor

Yazı Boyutu : A A A A

Eskiden sadece patronların çalışanı seçtiği iş dünyasında artık kariyer peşinde koşan çalışanlar da kendilerine ve hedeflerine uygun şirketleri seçmeye başladı. Pek çok kriteri göz önüne alarak karar veren adaylar önceliği huzurlu ve konforlu bir iş ortamına veriyor. Şirketler de artık yetenekleri işe almak için, çalışanların beklentilerini göz önünde bulundurarak göze girmeye çalışıyor. Hitay Yatırım Holding firmalarından ve Türkiye'nin en büyük online araştırma şirketlerinden biri olan DORinsight tarafından "Çalışan Kesimin İş Hayatından Beklentileri" araştırması da bu alanda şirketlere ışık tutacak nitelikte. Temmuz 2012'de online olarak yapılan ve 78 ilden bin 500 çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

Esnek çalışma saatleri de önemli
Araştırmaya göre çalışanların yeni bir iş aramaları durumunda önem verecekleri üç kriter "iyi bir çalışma atmosferi (yüzde 46)", "esnek çalışma saatleri (yüzde 41)" ve "iş güvenliği" (yüzde 38). En az önem verilen kriterler arasında yer alan ilginç, yaratıcı işlerde yer almak isteyenlerin oranı yüzde 14 iken topluluk için yararlı bir işte çalışmak isteyenler yüzde 11, dış ülkelerle sık iş ilişkileri içinde olmak isteyenler ise oranı da yüzde 9 olarak göze çarpıyor.

Kadınların önceliği başarıya göre ücret
Araştırma, kadın ve erkek çalışanların önceliklerinin de farklı olduğunu ortaya koydu. "Esnek çalışma saatleri" ve "işteki başarıya göre ücret alma" ağırlıklı olarak kadınların önceliğiyken, "karar mekanizmasında yer alma, güncel araç gereçlerle çalışma ve ilginç yaratıcı işler yapma" ise erkeklerin önceliğinde yer alıyor. "İş güvenliği" kriteri teknik eleman, memur ve uzman yardımcılarının; "es- nek çalışma saatleri" teknik eleman ve memurların; "eğitim ve ilerleme imkânı sunulması" uzman ve teknik elemanların, "kendi işlerini özgürce planlamak" ise daha çok yöneticilerin tercihlerinde etkili oluyor.

Uzmanlar gelişimden yana
Çalışma amacı herkes için farklı olsa da araştırma sonuçları gösteriyor ki çalışanlara göre iş hayatı en çok yaşam standardını yükseltmek ve ilerlemek için gerekli. Kadınlar ise iş hayatının yaşam standartlarını yükseltmek ve ilerlemek için gerekli olduğunu erkeklere göre daha fazla düşünüyor. Üst ve orta düzey yöneticilerle teknik elemanlar iş hayatının yaşam standartlarını yükseltmek ve ilerlemek için gerekli olduğunu en fazla düşünen kesim. Memurlar ve uzman yardımcıları ise çoğunlukla iş hayatının geçinmek ve yaşamak için gerekli olduğunu daha fazla belirtiyor. İş hayatının "kendimizi geliştirmek ve tatmin için gerekli olduğunu ise "uzman pozisyonunda" çalışanlar daha fazla düşünüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.