Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kuruçeşme Arena Mandarin otel oluyor

1 Ağustos 2012 Çarşamba::

Bodrum’a Mandarin Otel’i getiren Astaş Holding, şimdi de Kuruçeşme Arena arazisini satın alarak, lüks otel konseptini Boğaz’a taşıyacak. Sultanahmet’e de aynı markayı götürmek isteyen Astaş, toplam 500 milyon dolar yatırım planlıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul’un en değerli arsalarından biri olan Kuruçeşme Arena’yı satın alan Astaş Holding, dünyanın en lüks otellerinden biri olan Mandarin’i Bodrum’un ardından İstanbul Boğazı’nda açmak için çalışmalara başladı.

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, toplam 15 bin metrekarelik arsayı 2 yıldır satın almak için uğraştıklarını belirterek, “Arsayı uzun uğraşlar sonunda Asya Dış Ticaret’ten satın aldık” dedi.

Aşçı, turizm imarlı arsada otel yatırımı yapacaklarını belirterek, “Arsayı yeni aldık. Proje çalışmalarına hemen başlayacağız. Bir yarışma açacağız. Dünyayı bu otele çekmek istiyoruz. Bu nedenle çok dikkatli hazırlanıyoruz. Projenin ortaya çıkması birkaç yıl sürebilir” diye konuştu.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Aşçı, araziyi Astaş Holding Grubu’na ait olan Esta şirketine dahil ettiklerini belirterek, “15 bin metrekarelik alana sahip 200 metreye yakın Boğaz cephesi olan araziye inşa edeceğimiz otel için Mandarin Oriental Hotel Group ile işbirliği yapacağız” dedi.

SULTANAHMET ADLİYESİ'NE BAKIYORUZ

Sultanahmet’te de bir otel projesi hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Aşçı, “Sultanahmet’te 100-150 yatak kapasitesine sahip otel yapabileceğimiz arsa arıyoruz. Bölgede son dönemlerde eski binalar boşalıyor. Mesela Adliye binası boşaltıldı. Bunun gibi yerlerle ilgileniyoruz” dedi.

Aşçı, İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapacakları yatırımlar için Mandarin Group ile işbirliği yapacaklarını vurgulayarak, “Bu sayede yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye getiriyoruz. Mandarin Group ile birlikte Kuruçeşme ve Sultanahmet’te hayata geçireceğimiz iki otel için toplam 500 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız” diye konuştu.

3 MİLYAR DOLAR YATIRIM PLANI

Mandarin Group ile Türkiye dışında da proje geliştirme konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını açıklayan Aşçı, şunları söyledi:

“Astaş Holding olarak lüks gayrimenkul projeleri geliştirmeye ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Etiler, Ulus, Beşiktaş bölgesinde ayrıcalıklı projeler geliştirmeyi planlıyor, Türkiye’nin ekonomik ve politik gelişmelerine güveniyoruz. Yatırımlarımızı, dünyanın birçok yerinden teklif gelmesine rağmen, öncelikli olarak ülkemizde yapıyoruz ve dünyanın en varlıklı aileleri, ‘jet set’i, devlet başkanlarının kalacağı mekânlar oluşturuyoruz. Önümüzdeki üç-dört yıl içerisinde 3 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşünüyoruz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.