Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Potaya tam isabet

29 Temmuz 2012 Pazar::

Bilim İlaç’ta genel müdürlük koltuğuna oturduğunda koyduğu hedefleri aşan eski basketbolcu Erhan Baş, sektöründe yerli şirketler arasında liderliği hedefliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Hızlı, hırslı, kendini tanıyan ve ömür boyu eğitime inanan bir genel müdür Erhan Baş. Bilim İlaç’ın 18 yıllık emektarı ve son sekiz yılında da genel müdürü. Çevresine sabırsız ve sert bir imaj sergilediğini düşünüyor. Bunun nedeni kendini sürekli geliştirerek, çalışanlarının ona ayak uydurmasını sağlamak istemesi ve değişime öncülük etme çabası. Çalışanlarıysa daha çok onu zeki, çözüm üreten, mazeret kabul etmeyen biri olarak tanımlıyor.

Bilim İlaç Pazarlama Direktörü Akın Aksekili, “Onun kendine özgü bir iş dili vardır. İstediklerini kısa anlatır, hızlı geri dönüş ister. Şirkete katıldığım ilk günlerde benden bazı veriler istemişti. Akşam basket oynayacaktık, dosyayı oraya getirmemi söyledi. Öyle kısa ve hızlı konuştu ki anlayamamış, yorumlamak zorunda kalmıştım. Bu nedenle sahaya alakasız bir dosyayla gittim. Söylediklerini yanlış anlamışım. Çok güldü. Ben de kısa zamanda kendine özgü iş dilini öğrendim” diye konuşuyor.

Erhan Baş’ın ilaç sektörüne geçişi tesadüflerle olmuş. Ailede doktor olduğu için üniversite sınavı sonrasında doktorluğa yönelen Baş, tıp fakültesini bitirip zorunlu görevini yerine getirdikten sonra doktorluk yapmak yerine Boğaziçi Üniversitesi’nde biyomedikal mühendisliği eğitimi almış. İlk klonlama çalışmalarının yapıldığı Dundee Üniversitesi’ne gidecekken bursu iptal olmuş ve ilaç sanayiinde çalışmaya karar vermiş. “Şimdi baktığımda orada olmak istemezdim. Ben burada çok mutluyum” diyor.

Şirketin performansına bakıldığında kendisinin de patron Adil Karaağaç’ın da (Şirketin bağlı olduğu Bilfar Holding’in kurucusu) doğru seçim yaptığı görülüyor. Baş, tam 18 yıl önce, Bilim İlaç’ta ilk işi olan ürün müdürlüğü görevine başladı. 2000 yılında genel müdürlük koltuğuna oturduğunda şirketin 47 milyon dolar (32 trilyon eski TL) olan cirosu, 2003’te 100 milyon, 2008’de ise 412 milyon dolara ulaştı. Üstelik bu rakamla 2011 için belirlenen “Türkiye’nin ikinci büyük yerli ilaç firması olma” hedefi de beklenenden erken yakalandı. O genel müdür olduğunda şirket, ilaç firmaları içerisinde 9’uncu sıradaydı, şimdiyse kutu satışında 3’üncü, YTL bazında satışta 4’üncü sırada yer alıyor. Onunla çalışanlar da büyümeye katkısını doğruluyor. Pazarlama Direktörü Okan Öncel, Erhan Baş ile birlikte Bilim İlaç’ın büyüme potansiyelinin harekete geçtiğini; şirketin kendini yenileyen, yeniliklere daha açık bir kuruluş haline geldiğini belirterek “En önemlisi hız kazandı; her alanda hedeflerini büyüttü” diyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.