Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Binbaşgil'den Çorumlulara: İhracat yapın

27 Temmuz 2012 Cuma::

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin rotasını yüzde 8'lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğini belirtti.

Akbank'ın, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği, 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları'nın onbeşincisi Çorum'da gerçekleştirildi.

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkati çeken Binbaşgil, şöyle devam etti:

''Ülkemiz, dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 8'inci büyük ekonomisine sahip. Türkiye rotasını, yüzde 8'lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdi. Ancak bu vizyonu el ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız'' dedi.

Bölgesinin üretimde güçlü illerinden biri olan Çorum'a ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, ''Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi, üretim ve istihdama katkı sağlıyor. Zengin yeraltı kaynaklarına ve rezervlerine sahip Çorum'un daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Çorum'un sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Çorum'a yatırım yapmaya devam ediyor, edecek'' diye konuştu.

Toplantı, uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla devam etti. Toplantıya, Akbank birim yöneticileri ile Çorum ve çevre illerden çok sayıda sanayici, işadamı ve yönetici katıldı.

Toplantının ardından Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, beraberindeki heyetle Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı makamında ziyaret etti. Kentin ticari faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Binbaşgil, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.