Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Klima satışları sıcaklarla patladı

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Kavurucu yaz sıcakların bastırması ve Ramazan ayının başlamasıyla uzun oruç günlerini rahat geçirmek isteyenlerin sayısının artması klimalara olan talebi artırıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Ramazan ayının bu yıl kavurucu yaz sıcaklarına denk gelmesi, yılda 1 milyon adet satış hacmine sahip 1.5 milyar dolarlık klima sektörüne yaradı. 16 saati aşkın oruç tutma süresini rahat ortamlarda geçirmek isteyenler, bir anda klimada talep patlamasına yol açtı.

Alarko Carrier Klima Ürün Yöneticisi Faruk Gençyiğit, sıcaklık artışıyla birlikte klima satışlarının önemli oranda arttığını ve bu gidişatın sürmesini beklediklerini söyledi.

Gençyiğit, "Klima satışlarımız yaz sezonunun gelişi ile birlikte oldukça yoğunlaştı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde ürünlerimize yoğun bir talep sözkonusu. Yılın ilk aylarında piyasaya hakim olan durgunluk, yaz ayları ile birlikte yerini oldukça iyi satış rakamlarına bıraktı. Haziran ayında satış rakamlarımız geçen yıla göre yüzde 20 arttı. Yaz ayları boyunca satışların geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça yoğun bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Klima satışlarında 12 aya varan taksit imkanı ve uygulamaya konulan cazip kampanyalarla oda tipi klimalarda fiyatların 600 liraya kadar çekilmesi de perakende zincirlerinde stokların kısa sürede erimesine yol açtı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.