Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Patronlar hükümeti tehdit etti

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, patronların hükümeti sendika yasasını çıkarmaması için tehdit ettiğini söyledi. Arslan, “İş çevreleri hükümete büyük baskı yaptı, tehditte bulundu. Bu yasa çıkarsa fabrikalarımızı İran’a taşıyacağız, dediler. Bu koca bir yalandı. Hükümetin inanmaması gerekirdi” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dün akşam iftarda gazetecilerle bir araya gelen Arslan, Toplu İş İlişkileri Yasasının çıkmaması nedeniyle iş hayatında tam bir kaos yaşandığını dile getirdi. 904 iş yerinde 200 bin işçinin Şubat ayından beri zam alamadığına dikkat çeken Arslan, bu yasanın bir an once çıkmaması halinde sayının 500 bini aşacağını söyledi.

Yasanın çıkmaması konusunda Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i de suçlayan Arslan, “Sayın Bakan bizimle 1 yıl boyunca sayısız toplantı yaptı. İstatistiklerin yayınlanmasını bir daha ertelemeyeceğiz. Bu yasa mutlaka çıkacak, dedi. Şimdi bu yasa çıkmadığı gibi, bizden hukuksuz bir prtokolu imzalamamızı istiyor” dedi.

Bakan üzgün

Tasarının meclisin öncelikli gündem sırasında olmasına karşın yasalaşamadan Meclisin tatile girdiğini anlatan Arslan, bunun yasalaşmaması için kimlerin engel olduğunu çok iyi bildiklerini belirtti. “Bakanın yasanın çıkmamasından üzüntü duyduğunu biliyorum. Çok üzgün ve muzdarip. Bunu engelleyenin kim olduğunu bakan da biz de çok iyi biliyoruz” dedi.

İş çevrelerinin ve özellikle KOBİ’lerin hükümet üzerinde baskı kurduğunu kaydeden Arslan, “Bu baskıları tehditlere kadar vardırdılar. Ben biliyorum, pek çok yazışmaları. Bu yasa çıkarsa fabrikalarını söküp İran’a taşıyacaklarını, işçilerini çıkaracağını ifade eden yüzlerce işverenin tehditlerini biliyorum. Hükümet ve bakan üzerinde çok büyük baskı oluşturuldu. Özellikle KOBİ temsilcileri. Ancak bu mazeret olamaz. Hükümetin görevi bu tehditlere boyun eğmeden yasayı çıkarmaktı” diye konuştu.

“Bunu engelleyenler TOBB mu MÜSİAD mı” sorusuna Arslan, “Rifat Hisarcıklıoğlu hiçbir zaman kamuoyu önüne çıkıp açıkça ‘biz bu yasaya karşıyız’ demedi. Ama KOBİ’leri kimler temsil ediyorsa hepsinin yasanın çıkmaması için ciddi kulis yaptıklarını biliyorum” dedi.

Bizimle alay edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, 2009 yılı istatistiklerine göre sendikalara yetki verilmesi konusunda kendilerine bir protocol sunduğunu anlatan Arslan, “Bugün geldiğimiz nokta, ‘yasayı çıkaramadık, bari protokol yapalım.’ Bu gerçekten bizimle alay etmek anlamındadır. Biz yasamızı istiyoruz” dedi.

Arslan, üçlü danışma kurulu toplantısında sunulan bu protokolü imzalamayacaklarını söylediğini aktardı. Bunun hukuki olmadığının altını çizen Arslan, “Tek çözüm Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın kanunlaşması. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mecliste grubu bulunan partilerin liderlerini ziyaret edip Meclis’in olağanüstü toplanmasını isteyeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.