Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Yenilenebilir enerji organik tarıma destek

24 Temmuz 2012 Salı::

Güneşlenme gün sayısının en yüksek olduğu illerin başında gelen GAP`ın merkezi konumundaki Şanlıurfa`da, son yıllarda güneş enerjisinin kullanımına yönelik çalışmalar arttı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye`de güneşlenme gün sayısının en yüksek olduğu illerin başında gelen, GAP`ın merkezi konumundaki Şanlıurfa`da, son yıllarda güneş enerjisinin kullanımına yönelik çalışmalar arttı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, son teşvik politikalarıyla birlikte bölgede güneş paneli ve güneş enerjisiyle çalışan pompaların kullanımını sağlayabilecek firmaların yatırım yapmak istediğini belirtti.

Bölgenin özellikle kullandığı enerjinin büyük kısmını sulamaya ayırdığına dikkati çeken Karahocagil, güneş enerjisinin sulamada da kullanılması halinde bölgenin Türkiye ekonomisine ciddi değer katacağını ifade etti. GAP`ta sıfır karbondioksit salınımlı bir büyümeyi ve kalkınmayı hedeflediklerini dile getiren Karahocagil, şunları kaydetti: "Biz hem bölgenin kalkınmasını hem de çevre bilinci içerisinde, çevreye zarar vermeden kalkınmayı hedefliyoruz. Kısa zamanda bunun meyvelerini göreceğiz. Hem yenilenebilir enerji hem organik tarım çalışmalarıyla bu alanda karbondioksit salınımını en aza indiren bölgelerden biri olacağız."

"Dünyada önde gelen bölgeler arasında"

Harran Üniversitesi (HRÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata da bölgenin, yenilenebilir enerji potansiyeli açısından çok zengin olduğunu belirterek, bu açıdan Türkiye`de açık ara birinci sırada, dünyada ise ön sıralarda yer aldığını söyledi. Güneş enerjisi uygulamaları açısından bölgenin tüm illerinin her türlü teknolojiyi bünyesinde barındırabileceğini ifade eden Yeşilata, bu potansiyelin kullanılması amacıyla Kalkınma Bakanlığı yatırım programına alınan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi`nin (YENEV) kısa süre içerisinde kurulacağını bildirdi. Prof. Dr. Yeşilata, merkezin öncelikli kullanacağı teknolojilerden birinin de güneş enerjisi olduğunu belirterek, destekleyici diğer sektörlerle de ilgili uluslararası çapta araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacağını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.