Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

ABD ekonomisinin yavaşlaması bekleniyor

22 Temmuz 2012 Pazar::

ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yavaşlaması bekleniyor

Yazı Boyutu : A A A A

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, önümüzdeki hafta açıklanacak olan veri öncesi ekonomistlerin beklentilerine göre, zayıf seyreden istihdam piyasasının Amerikan tüketicilerini daha az harcamaya yönlendirmesi ile birlikte, son bir yılın en yavaş genişlemesini gösterebilir.

Ülkede üretilen tüm mal ve hizmetlerin toplam değerini gösteren gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYİH), Bloomberg News'un anketine katılan 70 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 1.4 artması bekleniyor. Ekonomi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1.9 büyümüştü. Öte yandan, haftaya açıklanacak diğer iki veri olan ABD fabrika siparişlerinin zayıflaması ve birinci el konut satışlarının ise fazla değişmemesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük ekonomisinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamaları, Avrupa borç krizinin kötüleşmesi ve hazırlığı yapılan ABD vergi politikasındaki değişikliklerinin şirket yatırımlarını olumsuz etkileyebileceği beklentileri ile zayıflıyor. Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin geçen hafta endişelerini belirttiği ekonomik büyümedeki yavaşlama, Şubat 2009'dan bu yana yüzde 8 seviyesinin üzerinde seyreden işsizlik oranının düşürülmesini daha da zorlaştırıyor.

New York'ta Bank of America Corp. kıdemli ABD ekonomisti Michael Hanson, "Hemen her sektörde zayıf rakamlar görüyoruz" dedi ve "Yumuşayan tüketim bariz bir şekilde yavaşlamanın büyük bir parçası. Avrupa'ya ilişkin belirsizlikler ve maliye politikasına ilişkin tartışmalar, işletmelerin kararlarını ve aktivitesini olumsuz etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından 27 Temmuz'da açıklanacak olan GSYİH büyüme verileri öncesi, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerce yüzde 1.3 artması beklenen hanehalkı tüketim harcamaları, bu şekilde çıkması durumunda, son bir yılın en yavaş artışını göstermiş olacak. Bu veri Ocak-Mart döneminde yüzde 2.5 artmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.