Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Ramazanda ete zam var

22 Temmuz 2012 Pazar::

"Ramazanda et fiyatlarına zam yok" denmesine rağmen son 1 haftada marketlerde 3-5 TL, restoranlarda ise 1 ile 5 TL arasında fiyat artışları yaşandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ramazanda her ne kadar yaz mevsimi nedeniyle meyve ve sebzelerde bolluk ve ucuzluk olsa da et fiyatlarında aynı durum yaşanmadı. Radikal'in haberine göre, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkezi Birliği’nin (KETBİR) önceki gün et fiyatlarına zam yapılmayacağı hatta ramazanda düşüş bile yaşanabileceği açıklamasına rağmen, son üç günde fiyatlar yükseldi. Tüm Restoran ve Tedarikçiler Birliği (TÜRES) restoranlarda et fiyatında 1 TL’lik artış olduğuna dikkat çekerken, marketlerde de 1 haftada fiyat 3 ile 5 TL arasında arttı.

Tüm Restoran ve Tedarikçiler Birliği (TÜRES) Başkanı Ali Tatlıdil, son üç günde restoranlardaki et fiyatlarına gelen zammın yaz ayı nedeniyle sakin geçen sezonda sektör temsilcilerini tedirgin ettiğini söyledi. Zamma sebep olarak ithal etteki vergi oranının yüzde 15 artmasının gösterildiğini belirten Tatlıdil, “Garip olan ithalata gelen bu fark neden yerli ete de yansıtılarak olumsuz yönde etkileniyor” dedi. Birlik olarak yapılan fırsatçılığı kınadıklarını ileten Tatlıdil, “İthal ete gelen vergi farkını fırsat bilerek yerli ete zam yapılması, birincisi iftar sofralarının zenginliğinin kaybolmasına, lokanta ve restoran esnafımızın yara alarak çalışan sayısının azalmasına ve istihdam kaybına sebep olacak” diye konuştu.

Tatlıdil’in fiyatlardaki artış açıklamalarını market rafları da doğruluyor. Ramazan öncesi alışverişlerin arttığı son haftada dana antrikot 4-5, dana kıymalık et 2-3 TL artış gösterdi.

Ramazan alışverişi yapan Zülfiye Yorgun, geçen haftaya göre fiyatların arttığını, ancak önceki yıllarda da asıl zammın ramazanın ilk haftasından sonra geldiğini söyledi. Yorgun, “Önce tüketip tüketmediğimize bakıyorlar sonra zam yapıyorlar. Bayrama doğruysa et fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor” dedi.

Anahtar Kelimeler: ramazan, et, zam, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.