Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

750 Milyon Dolarlık kardeşler şirket avında

22 Temmuz 2012 Pazar::

Baba Erol Toksöz'ün ölümüyle 750 milyon $'lık Toksöz Holding'in başına geçen Ahmet ve Zafer Toksöz kardeşler, satın almalarla büyümeyi hedefliyor. Sanovel'i ise satmayı düşünmüyorlar

Yazı Boyutu : A A A A

Asıl iş kolu ilacın yanına, 2007'de Tadelle ve Sarelle markalarının sahibi Sanset Gıda'yı alarak gıda sektörünü de ekleyen Toksöz Holding'de yeni bir dönem başlıyor. Bir süre önce dondurma ve şarapçılık sektörüne girme kararı alan Ahmet ve Zafer Toksöz kardeşler, babaları Erol Toksöz'ün ocak ayındaki ani ölümüyle holdingin başına geçmek zorunda kaldılar.

Her ikisi de Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olan kardeşler, şimdi 750 milyon dolarlık holdingin ilaç, gıda ve yeni dahil oldukları enerji sektörlerindeki işlerini büyütmek için önemli projeler peşinde. Zaten sohbet de Toksözler'in "Bizde proje bitmez" sözleriyle başlıyor.

YENİ ÜRÜN ATAĞI

3 bin 600 kişinin çalıştığı grubun ilaçla ilgili projeleri bir hayli heyecan verici. Toz halindeki astım ilaçları için kullanılan plastik diskleri 6 yıllık bir çalışma sonucu piyasaya sürmeyi başaran şirket şimdi başta Avrupa olmak üzere dünyanın her bölgesinden gelen taleplerle bayram ediyor. Ağabey Ahmet Toksöz biyoteknolojik ilaç konusunda da ilk çalışmaları tamamladıklarını, klinik aşamasına geçtiklerini anlatıyor.

Gıdada da satın alma projeleri olduğunu anlatan Zafer Toksöz, "Almanya'da doğal ürünler üreten bir çikolata şirketi için görüşüyoruz. Türkiye'de de büyük olmayan bir meyve suyu fabrikası almak istiyoruz" dedi. Toksöz, enerjide ise Ordu Küçüksu'daki 60 milyon dolarlık hidroelektrik santralinin yanı sıra temiz enerjiye yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Tadelle için yeni fabrika yapacak

Kardeş Zafer Toksöz üç vardiya çalıştıkları Tadelle ve Sarelle fabrikasına yeni bir tesis ekleme vaktinin geldiğini söyledi. Toksöz gıdadaki diğer yatırımları ise şöyle açıkladı: "L'era Frenca için Arabistan'dan franchise teklifleri geldi. Dondurmaları yurtdışına açacağız. Ayrıca Sarelle'nin de dondurmasını yapıp ağustosta plastik kaplarda satmaya başlayacağız. Gıdada yurtdışında bir marka alıp dağıtım ağından yararlanmak istiyoruz. Rusya pazarına da gireceğiz."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.