Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çağrı merkeziyle 250 bin kişiye iş

21 Temmuz 2012 Cumartesi::

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türkiye’de çağrı merkezlerinde 50 bin kişinin çalıştığını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Yıldırım, “Avrupa’da her 250 kişiye 1 çağrı elemanı düşüyor. Yani bu sektörde 250 bin kişiliye daha iş ve aş var” dedi.

Avrupa’nın önde gelen bilişim şirketlerinden Atos, Anadolu’daki yatırımlarını sürdürüyor. Şirket bu kapsamda yeni operasyon merkezini Ordu’da açtı. İstanbul ve Düzce’nin ardından şirketin 3′üncü operasyon merkezi olan Ordu, 600 çalışanıyla ilk etapta Finansbank ve Avea’ya hizmet verecek.
Açılışta konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devrin ‘akıl teriyle’ para kazanma devri olduğunu, bunun yolunun da bilişim ve iletişimden geçtiğini söyledi. Bakan Yıldırım, “Almanya’da Helga hanım pizza siparişi veriyor. O sipariş, çağrı merkezi yoluyla önce İstanbul’a uğruyor, sonra Helga hanımın evine gidiyor. Bunun hayata geçmesi için bilişim otoyollarına ihtiyaç vardı, biz bunu yaptık. Onun için Türkiye’de birbiri ardına çağrı merkezleri kurulmaya başlandı” dedi.

Gençler merkezde tanışıp evleniyor

Şu anda çağrı merkezlerinde 50 bin kişinin çalıştığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Dünyada 250 kişiye bir çağrı elemanı düşüyor. Böyle baktığımız zaman Türkiye’de 250 bin kişiye daha iş ve aş var. Dünyada bu alanda 300 milyar dolarlık bir pazar var. Fakat henüz biz bunun 1 milyar dolarını bile alamıyoruz. Çağrı merkezlerinin sosyal bir işlev de yükleniyor. Genç kızlarla oğlanlar, çağrı merkezilerinde tanışıp evleniyorlar.”

Karadeniz’de fırtına gibi esiyoruz

Karadeniz’de fırtına gibi estiklerini ifade eden Avea CEO’su Erkan Akdemir ise, “Sadece çağrı hizmeti için son bir yılda 1000 kişinin üzerinde istihdam sağladık. 2012′nin ilk çeyreğinde 7.5 milyon çağrı cevapladık. Çağrılarımızın yüzde 80′inden fazlasını ilk 20 saniye içinde karşıladık. 13 milyon müşterimize en iyi ve kaliteli hizmeti sunuyoruz” dedi.

Anadolu’ya 10.5 milyon lira yatırdık

Atos Türkiye’nin Ordulu CEO’su Orhan Akbulut ise, bu şehri seçmelerinin en önemli nedeninin yüksek kalitede insan gücü olduğunu söyledi. Başta finans ve telekomünikasyon sektörleri olmak üzere farklı sektörlerden pek çok firmaya 1500 çalışanla hizmet sunduklarını belirten Akbulut, “Ordu Operasyon Merkezi için toplam 4 milyon lira yatırım yaptık. Daha önceki 6.5 milyon liralık Düzce yatırımımızla birlikte Anadolu’ya Atos olarak yaptığımız yatırımın toplamı 10.5 milyon liraya ulaştı. Anadolu’ya yatırımlarımız önümüzdeki dönemde de aynı hızda sürecek” dedi.

Açılışa Atos Türkiye’nin Ordulu CEO’su Orhan Akbulut, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve Avea CEO’su Erkan Akdemir katıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.