Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Beykoz 2B bedellerini düşürmek istiyor

20 Temmuz 2012 Cuma::

Beykoz Belediyesi, 2B arazilerinde bin TL’ye kadar yükselen rayiç bedellerini düşürmek amacıyla Maliye Bakanlığı’na başvuru yaptı.

Yazı Boyutu : A A A A

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, 3.379 hektar 2B arazisi bulunan Beykoz’da rayiç bedellerin binTL’ye kadar yükseldiğini belirterek, bunu düşürmek amacıyla Maliye Bakanlığı’na başvurduklarını söyledi.

2B arazilerinde rayiç bedellerin en yüksek olduğun ilçe olan ve bazı parsellerin metrekare fiyatı bin TL’ye kadar çıkan Beykoz’da 3 bin 379 hektar 2B arazisi bulunuyor.

Rayiç bedelleri düşürülecek

Konu ile ilgili olarak Bakanlık ile temasta olduklarını bildiren Çelikbilek, “Biz rayiç bedellerle ilgili düşüncelerimizi söyledik. Eğer revize ederlerse makbule geçeceğini, alımın daha da kolaylaşacağını anlattık” dedi.

Çelikbilek, “Bin lira gibi mesela, ama o üç parseli ilgilendiren bir rakam. Ortalaması alındığı zaman rakam düşüyor ama buna rağmen biz mevcut fiyatların bölge halkının alım gücü ile orantılı olmadığını ifade ettik. Çalışma yapıyorlar, gözden geçiriyorlar” diye konuştu.

9 Özel proje alanı

2B yasasıyla belediyelere verilen plan yapma yetkisi ve arazi kullanımındaki söz sahibi olma imkanından faydalanarak 9 özel proje alanı tahsis ettiklerini dile getiren Çelikbilek, 5′i Çavuşbaşı bölgesinde olmak üzere Gümüşsu, İnceköy ve Soğuksu alanlarında özel projeler geliştireceklerini söyledi.

Çelikbilek, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Burası doğal sit alanı olduğu için TOKİ bu bölgede talepte bulunmadı. Ama daha bakanlıktan buranın izin tahsisi ile ilgili karar çıkmadı. Bakan alanları onaylarsa buranın projelerini biz yapacağız. Vatandaşa daha önceki satışta brüt parsel üzerinden yapılacak tahsilat, bu alanlarda direkt parsel üzerinden yapılacak. Böyle olunca vatandaşın cebinden çıkacak olan para daha azalacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.