Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Özel sektörün borcu azaldı

17 Temmuz 2012 Salı::

Merkez Bankası verilerine göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla, 2011 yılı sonuna göre 140,4 milyon dolar, bir önceki ay sonuna göre ise 2,4 milyar dolar azalışla 126,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Yazı Boyutu : A A A A


Borçluya göre dağılım incelendiğinde, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 1,1 milyar dolar azalırken tahvil biçimindeki borçlanmalarının 993 milyon dolar arttığı gözlendi. Söz konusu dönemde finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarında ise 639,7 milyon dolar azalış gözlendi.



Alacaklıya göre dağılım incelendiğinde, Mayıs sonu itibarıyla tahvil hariç toplam kredi borcunun yüzde 90,3’ünü oluşturan özel alacaklılara olan borcun 1,2 milyar dolar azalırken; yüzde 9,7’sini oluşturan resmi alacaklılara olan borçların bir önceki yıl sonuna göre 71,6 milyon dolar arttığı gözlendi.



Döviz kompozisyonuna bakıldığında, özel sektörün yurt dışından sağladığı 126,9 milyar dolar tutarındaki uzun vadeli kredi borcunun yüzde 60,4’ü dolar, yüzde 34,3’ü Euro ve yüzde 5,3’ünün ise diğer döviz cinslerinden oluştuğu görüldü.



Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcunun, Mayıs sonu itibarıyla sektör dağılımı incelendiğinde, toplam borcun yüzde 62,6’sını oluşturan finansal olmayan kuruluşların yurt dışından sağladığı 79,4 milyar dolar tutarındaki borcun, yüzde 56,7’si hizmetler sektörü, yüzde 42,5’i sınai sektörler ve yüzde 0,8’i de tarım sektörü tarafından kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.