Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bu proje 3 ilin vizyon projesi

14 Temmuz 2012 Cumartesi::

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Filyos liman projesini, Zonguldak, Karabük ve Bartın`ın vizyon projesi olarak görüyorum" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Ceylan, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Karabük`te, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır Batı Karadeniz Bölgesi`nin hasretle beklediği Filyos liman projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, projenin şu anda ihale safhasında olduğunu söyledi.



Projenin uygulanacağı alanla ilgili teknik engellerin ortadan kalktığını ifade den Ceylan, şöyle konuştu:



"Önceden iki teknik engel vardı. Biri imar planının onaylanmasıydı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunu onayladı. İkinci sorun, orada askeri bir radar üssü vardı. O radar üssü şimdi Milli İstihbarat Teşkilatı`na devredildi ve başka yere kaldırılıyor. Bu sorun da çözülmüş oldu. Finansman açısından Avrupa Birliği (AB) fonları düşünülüyordu. Ama daha hızlı hareket edebilme açısından AB fonlarıyla değil, milli bütçeden yapılması planlanıyor. Limanın alt ve üstyapısı şeklinde iki etap söz konusu olabilecek. Altyapıyı devlet yapacak, üstyapıyı belki özel sektör yapacak."



Ceylan, bölgenin, limanın kurulmasıyla endüstri bölgesi ilan edileceğini ve Bakanlar Kurulu kararıyla yeni teşvik mekanizmalarının ortaya konulacağına değinerek, endüstri bölgesi gerçekleşince, mevcut teşviklerden de azami derece de yararlanılması konusunda gayret sarf edeceklerini belirtti.



Bölgenin, 5 ya da 6. bölge teşviklerinden de yararlanması durumunda yatırım açısından çok cazip hale geleceğinin altını çizen Ceylan, "Zaten duyduğumuza göre, çok büyük firmalar da bölgede yer arayışında, müracaatlar yapılıyor. Filyos liman projesini, Zonguldak, Karabük ve Bartın`ın vizyon projesi olarak görüyorum. Bu bölgenin gelişmesine katkıda bulunacak ve bu bölgeyi sıçratacak bir proje. Yolun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl içinde ihalesi yapılacak inşallah" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.