Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türkiye Finans'ın karı yüzde 61 arttı

6 Temmuz 2012 Cuma::

Türkiye Finans Genel Müdürü "gelirlerdeki iyileşmeyle birinci yarıda kar %61 arttı, sermaye artışı ile organik büyüyeceğiz" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank'in ana hissedar olduğu Türkiye Finans'ın Genel Müdürü Derya Gürerk, ilk yarı sonunda gelir gider rasyolarındaki düzelmenin de desteği ile yüzde 61 artışla 145 milyon lira net kar elde ettiklerini belirterek, sermayelerini yüzde 122 artırmalarının ardından organik büyümeye odaklanacaklarını söyledi.



Gürerk, yıl sonunda ise geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artışla 278 milyon lira kar hedeflerinin olduğunu belirterek "Yılın geri kalanında açmayı planladığımız şubeler ve oluşturacağımız istihdamın da kar artış oranına etkisi olacaktır" dedi.



Gürerk, bankanın sermayesini yüzde 122 artışla 1.78 milyar liraya çıkarma kararlarının ardından, artırılan sermaye ile şubeleşmeye gideceklerini ve kredilerdeki pazar paylarını da yüzde 20 artıracaklarını söyledi. Gürerk, "Artırdığımız sermaye ile daha fazla büyüyeceğiz ve şubeleşme yönünde büyüme girişimlerimiz var. Şu anda 186 olan şube sayımızı yıl sonunda 220'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Sermaye artışıyla amaç bankacılık sektöründeki payımızı yüzde 20 artırma hedefimizi destekliyor. Açılan şubelere paralel 300 kişilik istihdam oluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.



Sermaye artışının istedikleri ivmeyi yakalamak için bir başlangıç olduğunu belirten Gürerk, kredilerde yüzde 1.5 olan pazar paylarını, beş sene içinde yüzde 20 artışla 1.8'e çıkaracaklarını belirtti.



Gürerk'in verdiği denetimden geçmeyen verilere göre, Türkiye Finans yılın ilk yarısında, kredilerde geçen sene aynı döneme göre yüzde 27 artışla 11.7 milyar liraya, mevduat yüzde 15 artışla 10.25 milyar liraya, aktifler ise yüzde 21 artışla 14.9 milyar liraya ulaştı. Kredilerdeki artışa karşılık takibe dönüşen kredi oranlarında da bir miktar artış olduğuna dikkat çeken Gürerk, geçen sene yüzde 2.3 olan rasyonun bu sene 2.6'ya çıktığını ancak buna rağmen sektör ortalamasının altında yer aldıklarını ifade etti.  Bankacılık sektöründe takibe dönüşüm oranı yüzde 2.7-2.8 seviyelerinde bulunuyor. Gürerk Mayıs itibariyle yüzde 14 seviyesinde olan sermaye yeterlilik rasyolarında ise BaselII'nin devreye girmesiyle 40-50 baz puan bir düşüş öngördüklerini ifade etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Basel II ile bankacılık sektörü genelinde SYR oranının 20 baz puan düşmesini bekliyor.



Türkiye Finans'ın, dış borçlarının geçen sene Haziran ayına göreyüzde 145 artışla 2.2 milyarliraya ulaştığını belirten Gürerk, "Önümüzdeki 6-9 ayda da kendimize 300 milyon doların üzerindebir sukuk hedefi koyduk. Şu anda 200 milyon dolara çıkabiliriz istersek ama 300 milyon dolarınüzerini hedefliyoruz. Bunun için piyasaların biraz daha aşağı bir platoya geleceğini ümitediyoruz" diye konuştu.



Gürerk bankanın halka açılması ile ilgili ise takvimlerinde bir çalışmanın olmadığınıbelirtti. Türkiye Finans'ta Boydak Grubu'nun yüzde 21.56, Ülker Grubu'nun yüzde 13.69 ve Suudi Arabistan'ın en büyük bankası National Commercial Bank'in (NCB) yüzde 64.68 hissesi bulunuyor.

Anahtar Kelimeler: türkiye finans, kar, kar payı, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.