Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

''Bilişim Vadisi'' geliyor

5 Temmuz 2012 Perşembe::

Bakan Nihat Ergün, bilişim ve yazılım sektörünün ekosistemini oluşturacak ''Bilişim Vadisi'' gibi projeleri hayata geçireceklerini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Stratejik Düşünce Enstitüsü'nce (SDE) düzenlenen ''2023 Vizyonu ve Türkiye'de Yazılım Sektörü'' panelinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yazılımın, tüm sektörleri ilgilendiren, işin tam merkezinde yer alan bir şey olduğunu söyledi.



Kamunun e-devlet uygulamalarında veya fabrika otomasyonlarının hepsinde yazılımın etkisinin görüldüğünü vurgulayan Ergün, ''Yazılım teknolojisine yeni boyut ve tasarım ekleyen Samsung, Apple gibi firmalar, cep telefonu sektöründe rakipsiz görülen Nokia'yı geride bıraktı" dedi.



Yazılım sektörüne katkı sağlayacak alanlar



Bakan Ergün, Türkiye'de faaliyet gösteren 32 teknoparkta 2 bine yakın firma tarafından yürütülen projelerin yüzde 56'sının yazılım ve bilişim sektörüne ait projeler olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Yazılım sektörünü geliştirecek alanlardan birisi bu Fatih Projesi'dir. Diğer önemli alanlar ise Türkiye'nin, savunma ve havacılık sanayisine vermiş olduğu önemdir. Tüm bu alanlar, yüksek teknolojik üretim yapmayı gerektiren hem de yazılım sektörüyle iç içe olan alanlardır. Dolayısıyla Türkiye'nin, eğitim alanında Fatih Projesi'yle, savunma sanayindeki yeni projelerle ve havacılık sektörü ile tıbbı cihazlar alanındaki yeni hamleleriyle atmış olduğu adımlar, yazılım sektörüne ciddi katkı sağlayacak adımlardır.''



Bilişim Vadisi



Türkiye'de yazılımın en yoğun kullanıldığı 3 önemli merkezin bulunduğunu, bunların da İstanbul, Ankara, İzmir ve bu illerin çevresindeki illerle şekillenmiş bölgeler olduğunu belirten Ergün, ''Onun için ilk etapta bilişim ve yazılım sektörünün bir ekosistemini oluşturacak Bilişim Vadisi gibi projeleri hayata geçiriyoruz ve bu amaçla şu anda İstanbul'da birisi savunma sanayinde ağırlıklı olmak üzere, birisi Gebze'de bilişim sektörünün bir çok unsurunu bir arada bulundurmak üzere iki önemli teknoparkı, yazılım sektörünün ağırlıklı olarak bir ekosistem oluşturacağı bir alanla başlatıyoruz." diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.