Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

BDDK'nın çaya davet kriteri değişti!

5 Temmuz 2012 Perşembe::

'Hazırlan çaya geliyoruz’ oldu BDDK’nın yeni Başkanı Mukim Öztekin’den bankalara sıkı takip

Yazı Boyutu : A A A A

Öztekin, göreve başlar başlamaz tek tek banka yönetimlerini ziyaret ederek, durumlarıyla ilgili bilgi almaya başladı. Yeni patronun ilk ziyareti Ziraat Bankası’na oldu. Öztekin’in ziyaretleri önümüzdeki hafta da sürecek.



BDDK’nın yeni başkanı Öztekin’le birlikte, eski başkan Tevfik Bilgin’in bankacılık sektörüne getirdiği ‘çaya davet’ kriteri yerini ‘Hazırlanın, çaya geliyoruz’ kriterine bırakmış oldu. Bilgin’in göreve yeni başlayan banka yöneticilerini ‘çay içmeye davet etmesi’ bankacılıkta yeni bir kriter olmuştu.



Bankacılık sektörünün yeni patronu görevine hızlı başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yeni Başkanı Mukim Öztekin göreve başlar başlamaz, tek tek banka yönetimlerini ziyaret ederek, her bir bankanın durumuyla ilgili bilgi almak için düğmeye bastı. Yeni patronun ilk hedefi Ziraat Bankası oldu. Geçtiğimiz Cuma günü ilk ziyaretini Ziraat Bankası’na yapan Öztekin, BDDK üyeleriyle birlikte Ziraat Bankası’na çıkarma yaptı.



Banka yönetimini Genel Müdürlük binasında ziyaret eden Öztekin’e, Ziraat Yönetimi tarafından bankanın ilk 6 aylık durumu, krediler, mevduat, alınan kararlar ve son dönemde izlenen yol haritası başta olmak üzere bankayla ilgili son bilgiler bilgi verildi. Toplantının ardından banka yönetimine, ‘BDDK olarak sıkı takipteyiz’ mesajı veren Öztekin’in banka ziyaretlerine önümüzdeki haftalarda da devam edeceği öğrenildi. Bundan sonraki ziyareti bir özel bankaya yapacağı belirtiliyor.



BDDK Başkanlığı’na 22 Haziran’da yayımlanan kararnameyle atanan Mukim Öztekin, geçen hafta Pazartesi günü Ankara’ya gelerek görevine başladı. Göreve başlamasından 4 gün sonra Öztekin, kurul üyeleriyle birlikte Ziraat Bankası’na giderek bankayla ilgili son bilgileri yerinde aldı.



Yeni başkanın ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Ziraat Bankası yönetiminin BDDK yönetimine uzun bir brifing verdiği öğrenildi. BDDK yeni Başkanı Öztekin ve kurul üyelerine verilen brifingte bankanın spresifik bazı rakamlarının konuşulduğu, özellikle Hazine kağıtlarıyla ilgili son dönemde alınan kararların değerlendirildiği belirtiliyor.



Sıkı takipteyiz mesajı




Bankanın Haziran ayı itibarıyla ortaya çıkan ilk yarı yıl rakamlarının da incelendiği ifade edildi. Başkan Öztekin’in, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın yaptığı sunuşu dikkatle dinlediği, ardından da kısa bir konuşma yaptığı belirtildi. Bu konuşmada Başkan Öztekin’in “Bankacılık sektörünün içinde bulunduğu durumdan memnun olduklarını ancak amaçlarının sektörü daha da büyütmek ve geliştirmek olduğunu bu nedenle de BDDK olarak sektörü sıkı takipte olduklarını, bankaları da tek tek izlediklerini” hatırlattığı öğrenildi.



Yeni ziyaretler sırada



BDDK Başkanı Mukim Öztekin’in önümüzdeki günlerde başka bankalara da ‘çay ziyaretleri’ planladığı belirtiliyor. Önümüzdeki hafta yapılacak yeni ziyaretin bir özel bankaya olacağı öğrenildi. Bu kapsamda BDDK başkanının kurul üyeleriyle birlikte önümüzdeki hafta İstanbul’da yeni bir çay ziyaretine hazırlandığı vurgulanıyor.



Eski Başkan Bilgin 12 müdürü çağırmıştı



BDDK eski Başkanı Tevfik Bilgin’in iki yıl önce, göreve yeni başlayan banka yöneticilerini çay içmeye davet etmesi bankacılıkta yeni bir kriter olmuştu. Bilgin’in bu çağrısının ardından toplam 12 genel müdür ve yardımcısı BDDK Başkanı’ndan çay randevusu istemişti. Uygulama, bankacılık sektöründe, çay kriteri olarak nitelendirilmişti. Ancak Bilgin’in ardından BDDK’ya başkan olarak atanan Mukim Öztekin, bu kriteri değiştirdi. Yeni başkanla birlikte BDDK’nın ‘çaya davet’ kriteri değişti, ‘Hazırlanın, çaya geliyoruz’ oldu.



Ayrıldığı bankaya BDDK Başkanı olarak geldi



BDDK Başkanı Mukim Öztekin’in Ziraat Bankası’na yaptığı ziyaret, bir başka açıdan da manidar oldu. Mayıs 2004’ten Eylül 2009’a kadar Ziraat Bankası kuruşulu Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü ve Kasım 2006’dan 2009’a kadar da yine Ziraat Moskova Cjsc Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Öztekin, böylece ayrıldıktan 2.5 yıl sonra Ziraat Bankası’na BDDK Başkanı olarak gelmiş oldu.



Öztekin’in yanında halen BDDK Üyesi olan, Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın da bulunması ziyareti ayrıca ilginç kıldı. Çağlar da Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan yaklaşık 1 yıl sonra bu kez BDDK üyesi olarak, Ziraat Bankası yönetiminin kendisinden sonra izlediği politikaları dinlemiş oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.