Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Küçüleceğiz diyenlere inat, ilaca yeni bir yatırım

27 Mart 2012 Salı::

Sıfırdan sektöre giren yeni bir girişimci grubun ‘cesur’ yatırımı…

Yazı Boyutu : A A A A




İlaç sektörü bugünlerde oldukça dertli... İlacın en büyük alıcısı olan devlet yani SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) iskonto istiyor; ilaç firmaları ise zararın eşiğinde oldukları için direniyor. Firmalar böyle devam ederse yatırımlarını askıya alacaklarını hatta küçülmeye gideceklerini söylüyor.



Küçülme demek bir anlamda istihdamda azalma demek… Zaten bazı firmaların satış ve pazarlama kadrolarında küçülmeye gittikleri de bize gelen bilgiler arasında... Böylesi bir ortamda ilaç sektöründen bir yatırım haberi alınca paylaşmak istedik. Aslında bu yatırım mevcut şirketlerden birinin büyüme yatırımı değil. Sıfırdan sektöre giren yeni bir girişimci grubun ‘cesur’ yatırımı… Helba İlaç, 2007 yılında Ankara’da kuruldu. Kurucuları Yusuf Öcek, eczacı Vefadar Hasanoğlu, eczacı Dr. Muharrem Ölçer ile Dr. Besim Şeref. Şirketin danışmanlığını da ilaç sektöründe uzun yıllar deneyimi bulunan Ersin Ertürk yapıyor.



Ankara’daki Ar-Ge merkezinde jenerik ilaç formülleri geliştiren firma, bu yılın başında 6 ilacın ruhsatını aldı. Şirket öncelikli olarak nöroloji, psikiyatri ve kardiyoloji ilaçları üretecek. Halen ruhsatlandırma çalışmaları devam eden 25 ilaç dosyasının daha bulunduğunu belirtelim. Geçen ay 50 kişiden oluşan satış ekibini de oluşturan ve eğitimlerini tamamlayan Helba İlaç da sıra üretim için yatırıma geldi. Bunun için Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde 18 bin metrekare alanı bulunan Helba’nın ortakları burada üretim tesislerini kurmak için düğmeye basmış.



Helba İlaç’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öcek, 4 ayrı binada 8 üretim hattının bulunacağı tesis kuracaklarını söylüyor. Gelecek yılın nisan ayında temelini atacakları ilk üretim tesislerinin 2012’nin sonunda devreye gireceğini belirten Öcek, toplamda 12 milyon dolar yatırım yapacaklarını sözlerine ekliyor. Öcek, “İlaç sektöründe son dönemde kriz olsa da yatırıma devam edeceğiz” diyerek bu konudaki kararlılıklarını dile getiriyor.


Kaynak: patronlardunyasi , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.