Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Gazete Baskı Duayeni Mustafa Kum Ağabey vefat etti

17 Aralık 2020 Perşembe::

Gazete Baskı Duayeni, yıllarca liderlik yaptığı insanların gönlünde taht kuran Mustafa Kum Ağabeyi 14 Aralık 2020 Pazartesi Türkiye Hastanesi’nde kaybettik.

Yazı Boyutu : A A A A

Ardından bir dostunun yazdığı yazıyı aynen veriyoruz.

HAYATI DA KENDİSİ DE GÜZEL İNSAN UĞURLAR OLA-İHLAS CAMİASININ gözbebeklerinden kıymetli Mustafa Kum ağabey 14 Aralık 2020 Pazartesi ( 29 Rebiülahir 1442) Türkiye Hastanesi’nde vefat etti. Merhum kıymetli büyüğümüzü bugün Eyüpsultan’daki aile kabristanından ebediyete uğurladık.

Merhum Mustafa ağabeyi 1970 yılında tanımakla şereflenmiştim. İstanbul Sirkeci Ebusuut Caddesi’ndeki Tan Matbaası’nda gece baskı amiri olarak çalışırdı. O zamanki tipo -rotatif baskı sistemi ve kurşun kalıplarla gazeteler basılırdı. Kurşun buharlı mekanlarda ve rotatiflerde çalışmak yıpratıcıydı. Merhum Mustafa ağabey gece bu ağır işte çalışır, gündüz de mühendislik eğitimini sürdürürdü. Çok çalışkan ve üretken bir insandı. Makine Mühendisi olduktan sonra uzun bir süre otomotiv sektöründe yan sanayideki bir fabrikanın genel müdürlüğünü yaptı. Çok titiz ve çok becerikliydi; inanılmaz bir çalışma temposuna sahipti. 1981 yılında Türkiye Gazetesi’nin ofset baskı matbaasının kurulmasında, kendisi gibi kıymetli bir mühendis olan Vedat Altınayar ile görev aldı. O günden birkaç sene önce emekli olduğu İhlas Holding Baskı Tesisleri Müdürlüğü görevine kadar yılmadan ve gençlere taş çıkartırcasına çalışmasını sürdürdü. Yarım asrı aşan bir zamanda İhlas Holding düz ve Web ofset matbaalarında basılan her gazete, kitap, dergi, takvim ve eserde merhum İsmet Emanet ağabeyle beraber, emeği katkısı vardır.

Karadenizli olmasına ve çok disiplinli, titizliğine rağmen çalışma arkadaşları tarafından çok sevilir ve saygı görürdü. Çünkü etrafına karşı son derece cömert, içten, samimi davranırdı. Herkesin derdiyle ilgilenir, hemdert olurdu. Mazeret ve bahanelere asla sığınmaz; her meseleye bir çözüm bulurdu. Kimseyi incitmedi. En çok çalışan olmaktan hiç gocunmadı. Merhum Enver Ören ağabeyin gözbebeklerinden ve çok sevdiklerindendi. “Gazetecilikte gece gündüz, zaman kavramı yoktur!” düsturunu hayat prensibi yapmış bir kimseydi. Eğitici ve öğreticiydi. Türkiye Gazetesi baskı tesislerinde yüzde yüz yerli kendi rotatiflerinin imal edilmesinde kıymetli Muharrem Bakça, Ömer Sağırlı, Muammer Gürbüz ve Vedat Altınayar ile birlikte çok emeği vardır. İmrenilen ve gıbta edilen bir hayatı oldu. Pırlanta gibi evlatlar yetiştirdi.

Evet aramızdan ayrılmakla bizleri çok mahzun etti. Ama şimdi sevdiklerine kavuştu. Cennet nimetleri afiyet olsun. İnşallah bize de şefaat eder. Başta evlatları Sevgili Tahir ve Hüseyin Kum ile damadı Sırrı Şimşek olmak üzere ailesine, sevenlerine, İhlas camiasına en kalbi taziyelerimi sunarım. Cenab-ı Hak O’nu, vefat etmiş yakınlarımızı ve aziz şehidlerimizi gani gani rahmet eylesin. Bizlere de böyle güzel ve hayırlı ömür ile hüsnel hatime ihsan buyursun. Fatihalarınızı ve dualarınızı istirham ederiz.
Vesselam.

Hasan Mesut Hazar

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.