Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Dünyadan bir "Paşa" geçti…



“Askerî bir fabrikada çalışması sebebiyle, rütbeli paşayla karıştırılması, espriye yol açmıştı...”



1960 yılında Elâzığ’ın Palu ilçesinde bir gakkoş doğmuştu. Doğumunda büyükleri ismini “Paşa” koymuşlardı. O da ismine layık, acı kuvvetiyle 48 kiloda liselerarası birinciliğe erişmişti. Ekibinden uluslararası şampiyonlar çıkmıştı. Güreşe devam etseydi onun da uluslararası derece yapma ihtimali hiç de uzak değildi.

Dinini vatanını seven bir genç olarak, 80 öncesi birçok badireler (tehlikeler) geçmiş, elektrik teknisyeni olarak Elâzığ Askerî Ağır Bakım Fabrikasına girmesi ve onun çok sevdiği Ahmet Yüzbaşısıyla tanışması hep aynı dönemde olmuştur. Zaten var olan din ve vatan sevgisi aşk derecesine çıkmıştır.

Oğluna Kasım ismini koymuştu. Ayşe ve Hatice Kübra da diğer göz bebekleriydi. Çocuklarının yetişmesi için çok gayret gösterdi. Oğlunu, bir kızını ve bir damadını öğretmen olarak yetiştirmiş, son damadını da asker olarak seçmişti.

Çıktığı Özbekistan seyahatinde Bahaddin-i Buhari Hazretlerini ziyareti sırasında Seyyid bir Hoca Efendiye kendisine de lazım olan terliğini hediye ederek gönüllerini fethetmişti...

Ailecek çok cömert ve misafirperverdi. Misafirliğe gittiği yerlerde bile ikram etmeyi sever, bazen de ısrar ederdi.

Askerî bir fabrikada çalışması sebebiyle, rütbeli paşayla karıştırılması, esprilere yol açmıştı... Bir gün çalıştığı yeri, 8. Kolordu Komutanı (Paşası) denetlemeye geleceği sırada, fabrika komutanı albay, nöbetçi subaya “Paşa” geldi mi?” diye sorar. O da geldiğini ve elektrik atölyesine gittiğini söyler. Tüm görevliler hızla oraya yönelirler. Komutan atölye ustabaşısına sorduğunda Paşa abiyi göstererek, tezgâhta çalıştığını söylemesi gülümsemelere yol açmıştır.

Son dönemlerde dinin yayılması için çok gayret sarf etmiş, yakın arkadaşları Ahmet Abileriyle birlikte, binlerce takvim ve kitabın ücretsiz dağıtılmasına vesile olmuştur. Zaman zaman İstanbul’a büyüklerini ve çocuklarını ziyarete gelir hasret giderirdi. Seyyid Mehmed Said Arvas Hoca Efendi ve Fahrettin Tacar gibi büyüklerini ziyaret eder, dualarını alırdı. İlmi çok olmasa da gayreti gıpta edilecek derecede fazla idi.

Talihsiz bir olayla hayata veda etse de, inşallah arzu ettiği şehitlik makamına kavuşmuştur. Bizler ve aile efradı ardından dualarla hatırlamaya devam ediyoruz. Hizmet âşığı, iyi ve cömert bir insandan ayrılmanın hüznünü yaşamaktayız… Rabbim mekânını cennet eylesin…
Not: bu yazım 1 Aralık 2022 tarihinde Türkiye Gazetesinde yayınlanmıştır.
www.turkiyegazetesi.com.tr/kose-yazilari/unal-bolat/dunyadan-bir-pasa-gecti-634845
M. Salih Yazıcı


Mustafa Salih Yazıcı ile iletişim kurmak için e-mail adresi: msyazici@hotmail.com
Yazarın Diğer Yazıları
Değişen Nitelikli İnsan Özellikleri, Eğitimde Bekl
Filistin, Kudüs’ün Önemi ve Geleceği
Değişen Nitelikli İnsan ve Toplum Beklentileri
Tatil Sonrası İşe Adapte Olmak
Tatilinizi, Geleceğiniz İçin Fırsata Çevirmek
Güvenilir Yerli ve Milli Kaynaklar
EYT'liler Emekliliğinizi Fırsata Çevirin
Liderlik ve Liderlik Çeşitleri Üzerine
Liderlik Üzerine,
Çemişgezek’in Maneviyatına Katkıda Bulun
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.