Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Hikaye olmak ya da olmamak



Ardından iyi söz ettirmek için yaşanmamalıdır, ama iyi söz edilenlerden olabilmek, çok ‘değer’li bir durum kabul edilmelidir.

İnsan evladı içinde bulunduğu zaman diliminden geriye dönüp baktığında hep bir yerlerde, bir şekilde anılmak üzere ‘fotoğraf’lar, ‘geçmişe ait izler’ bırakmıştır. İyi ya da kötü, eğrisi veya doğrusuyla; nitelikli yahut niteliksiz bir yaşama ait bıraktığı izler, hatırlanıldığında fotoğraf karesine sahip olanlar için ‘değerli’ veya ‘değersiz’ olarak etiketlendirilmiştir.

‘Halk için amel etmek riya,
Halk için ameli terk etmek şirk!’ diyen bir anlayışa sahip olanlardan bahsetmek çok elzemdir, kanaatindeyim. Yapılan davranışların birileri için yapılması ya da yapılmaması işin ne kadar ‘kof’ ve ‘yamuk’laştırıldığının göstergesi gibi görünüyor.
‘Kalbi niyet’in davranışların özünü oluşturduğu muhakkak!

Neyi, ne amaçla ve nasıl yaptığınız yapılan işin ‘keyfiyet’ini sorgulayacaktır.
Bir işletme içerisinde geçmişte yöneticilik yapmış kişilerin şuan ‘geçmişteki davranışlarının değerlendirilmesi’ne tanık olmuştum. Geçmişteki önem verdikleri kişilerin şuan o zamanki davranışları dolayısıyla kınıyorlardı. İlgimi çeken husus, kınamaları değildi. O zaman alkışladıkları ve destek verdikleri o kişileri ve kararları bugün yermeleriydi. Anlaşılan o kişiler bugünün ‘hikâyesi’ olmuşlardı. Hoşumuza gidersi ya da gitmezdi, birçok yerde, ortamda kişiler arasında durumumuz aynen böyle değerlendirilecek ve ‘hikâye olarak’, ‘konu mankenliği’ yapma durumumuz ortaya çıkacaktı.
Dert değildi, ‘hikâye edilmek!’ Biz ne yaptığımızdan eminsek böyle bir sorunumuz olmazdı. Ancak gönül isterdi ki, her halükarda ‘iyi anılmak!’ Hikâyemizin de iyi olmasını sağlamak için ‘güzel eserler verebilmek!’ kaygısına sahip olmalı; doğru yerde, doğru zamanda, doğru davranışlar sergileyebilmektir.
‘Gökten bir yıldız kaydı!’
‘İyi biriydi, kalıcı eserler bıraktı!’
‘Ha varlığı, ha yokluğu..!’
‘Ne yanlış ve çirkin tabiatlı biriydi, iyi ki gitti’
nevinden ‘hikâye edilmek’ten ‘kaçış’ı olmayan bir yaşam dünyasındayız.
Seçim bizim elimizde.

Buyurun, ‘hikâye olmayı mı istersiniz?’ yoksa ‘hikâye edilmeden (eserleriniz, kişiliğiniz, projeleriniz vs.) ile anılmayı mı istersiniz?’
Dilediğinizi seçebilirsiniz. Elinizdekileri kaybetmeden mi değerlendirmeyi, kaybederek mi fark etmeyi tercih etmek, sizin tercihiniz!
‘Yaşam hikayenizi değerli kılmanız dileği ile..’


Abdüllatif Erdoğan ile iletişim kurmak için e-mail adresi:
Yazarın Diğer Yazıları
Anlaşılmak gibi bir derdiniz var mı?
Dinlemesini biliyor muyuz?
Alışveriş Dünyası
<<  1 >> 
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.