Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Marketlerde tanzim satışlar başlıyor

27 Mart 2019 Çarşamba::

Tanzim satış, zincir marketlerle tüm Türkiye’ye yayılıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Marketlerin 16 bin şubesinde aynı koşullarda ürün satılacak” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Sebze ve meyvede 8 Şubat'ta başlattığı tanzim satış uygulamasıyla spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçerek, vatandaşa rahat bir nefes aldıran hükümet, bu konuda dev bir adım daha atıyor. Salihli Ziraat Odası'nda "Çiftçi Buluşması" etkinliğine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM Marketleri'nde tanzim satış koşullarıyla ürün satılacağı müjdesini verdi. Bakan Pakdemirli, tanzim satış noktaları haricinde zincir mağazalara da mal tedarikini Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla yapmaya başlıyacaklarını söyledi.



FİYATLAR YÜZDE 40-50 İNDİ
Söz konusu marketlerin toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla bu ürünlerin satışa sunulacağı bilgisini paylaşan Bakan Pakdemirli, "Hızlı bir şekilde bu konuda da netice bekliyoruz. Bu, tüketicilerimizin kaliteli ve ucuz sebze-meyveye ulaşması anlamında alınmış önemli bir karardır" şeklinde konuştu.
Tanzim satış noktalarını Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere yurt çapında 110 noktada devreye aldıklarını belirten Bekir Pakdemirli, bu satışların kısa sürede hızlı bir netice vererek sebze-meyve fiyatlarını yüzde 40-50 gerilettiğini söyledi.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, söz konusu uygulamaya yerel market zincirlerinin de dahil edilmesini istedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.