Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Ev almak isteyenlere büyük müjde!

4 Mart 2019 Pazartesi::

Bu fırsatı kaçırmayın... Ekonomiye bahar dopingi geldi. Tüketicinin konut alım talebini erteleten yüksek konut kredisi faizleri 2019’a hızlı bir düşüşle başladı. Ziraat Bankası tüketici kredisinde faizi % 1.53’e, konutta ise 1.28’e çekti. İşte konuya ilişkin tüm detaylar!

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önderliğindeki ekonomi yönetiminin 6 ayda attığı adımlar ve proaktif önlemler kredi piyasasında etkisini göstermeye başladı.

Hazine ihalelerinde faizlerin düşmesi, Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) bankaların likidite yönetimine esneklik kazandıran tedbirleriyle hem ihtiyaç hem konut kredisinde faizler düştü.

Ziraat Bankası konut kredisi faizini yüzde 1.28'e, tüketici kredisi faizini de 1.53'e çekti. Kredi Garanti Fonu kefaletiyle ekonominin can damarı olan KOBİ'lere de 25 milyarlık yeni kredi paketi açıldı. 17 bankanın katılımıyla oluşturulan kredi, 36 ay vade yıllık yüzde 18.48 faizle kullanılacak.

KONUT VE TÜKETİCİ KREDİSİ FAİZİNDE BÜYÜK İNDİRİM

Dün Ziraat Bankası'ndan büyük bir kampanya haberi geldi. Şubat ayı başında faiz oranlarının düştüğüne, döviz kurunun daha stabil seyrettiğine, makro göstergelerde güçlü bir dengelenme olduğuna işaret ederek "Öncü göstergeler baharın gelmekte olduğunu gösteriyor" diyen Hüseyin Aydın'ın yönettiği Ziraat Bankası konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında indirime gitti.

KONUT KREDİSİ FAİZİ 1.28'E İNDİ

Bankadan yapılan açıklamada, son dönemde ekonomide yaşanan olumlu gelişmeleri ve maliyetlerde görülen iyileşmeyi müşterilerine yansıtmak amacıyla konut kredisi faiz oranlarının 4 Mart'tan itibaren 120 aya kadar tüm vadelerde aylık yüzde 1.28'e indirildiği duyuruldu.

Bankanın daha önce uyguladığı konut kredisi faizi yüzde 1.68'di. Ziraat'in başını çektiği kampanyaya diğer bankaların da katılması bekleniyor.

Ziraat Bankası, tüketici kredilerinde de 60 aya kadar vadelerde faizin aylık yüzde 1.53'e düşürüldüğü açıkladı. Daha önce tüketici kredilerinde faiz yüzde 1.69 olarak uygulanıyordu.

İHTİYAÇTA DA YÜK AZALDI

Kampanyayla, 200 bin TL'lik konut kredisi kullanan bir vatandaş 97 bin TL daha az faiz ödeyecek. 50 bin TL'lik ihtiyaç kredisi kullanan vatandaşın ödeyeceği faiz yükü otomatikman azalacak. Ziraat Bankası'ndan yüzde 1.53 faizle ihtiyaç kredisi çeken bir vatandaş ise 16 bin TL daha az faiz ödeyecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.