Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

Enerjide sessiz devrim

25 Şubat 2019 Pazartesi::

Bakan Dönmez'den dev zirvede önemli açıklama! "Enerjide sessiz devrim yaptık" Turkuvaz Medya ve Para Dergisi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi başladı. Zirvede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, enerjide sessiz bir devrim yaptıklarını belirterek, "Hem Akdeniz'de hem de Karadeniz'de sondaj çalışmalarımız sürecek" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin enerji politikasına yön vermeyi amaçlayarak sektörün devlerini buluşturan '2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi''nde Bakan Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez'den 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde önemli açıklamalar


Bakan Dönmez zirvede yaptığı konuşmada;

ENERJİDE SESSİZ DEVRİM YAPTIK

Dönmez, Türkiye'nin enerjide son 16 yılda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirtti ve bu konuda sessiz bir devrim yaptıklarını ifade ederek, elektrikte iletim, dağıtım ve üretim olmak üzere 100 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiğini söyledi. Yerlileştirme kapsamında Türkiye'nin doğal gaz arama çalışmalarına hız verdiğini belirten Bakan Fatih Dönmez, arama çalışmaları için ciddi bir kaynak ayırdıklarını ve son dönemde özellikle Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri dikkatle izlediklerini vurguladı. Bu bölgede son 5-6 yıldır sismik araştırmalara devam ettiklerini kaydeden Bakan Dönmez, "Oradaki binlerce veriyi tek tek analiz ediyoruz ki, potansiyeli olan bölgeleri belirleyelim. İlk sondajımızı Antalya açıklarında başlattık. Hedef noktasına varmak üzereyiz. Bir iki hafta içerisinde 5 bin 500 metreye ulaşmış olacağız. Böylece var mı, yok mu bilgisini de elde etmiş olacağız. Bu çalışmaları kendi platformumuz ve personelimizle yapıyoruz, dışarıdan bu hizmeti alsaydık, iki katı maliyetle yüz yüze kalacaktık. İkinci gemimiz de tersaneye ulaşmış durumda. Onun da bazı bakım çalışmaları olacak. Her iki gemimizle sondajlarımıza devam edeceğiz. Bir muhalefet milletvekilinin eleştirel bir yaklaşımı olmuştu. Burada ülke kaynaklarını arıyoruz, politik bir yönü de yok. O söylem adeta bizim orada bulunmamızı istemeyen ülkelerin söylemiyle de örtüşmüş oldu. Takdir edemiyorsanız, susmakta fayda var. İlkinde buluruz bulamayız, bilemeyiz. Herkes ilk kuyuda bulsaydı, petrol 10 dolar olurdu. Bu çalışmalar ayrıca, bölgedeki kaynakların adilane paylaşımı için de çok önemli" dedi.



BOR ÜRÜNLERİNDE ÇEŞİDİ ARTIRABİLİRİZ

Bakan Dönmez ayrıca, bor madenininden üretilen ürünlerin günlük hayatta daha çok kullanmasını amaçladıklarını belirterek, "Şu anda BORON satışlarına yetişemiyoruz, üretim kapasitesini iki kata kadar çıkardık. Bor minarelli temizlik ürünlerinde çeşidi artırabiliriz." dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ, VERİMLİLİK VE ENERJİDE DİJİTALLEŞME KONULARI ELE ALINIYOR

Zirve'de enerji sektörünün önemli isimleri sektörün geleceğine ışık tutuyor. Türkiye'nin enerji liderlerini ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini buluşturan zirvede, global enerji ve doğal kaynak trendleri ışığında Türkiye'nin konumu, gelecek stratejileri, yenilenebilir enerji, verimlilik ve enerjide dijitalleşme konuları tartışılıyor.

Bakan Dönmez'den müjde! "Enerjide son dönemlerde sessiz devrim yaptık!"


Zirve'nin platin sponsorları Akfen Yenilenebilir Enerji, Kalyon Enerji, Koza Altın İşletmeleri, Limak Enerji ve Türk Hava Yolları oldu. Türk Telekom'un iletişim sponsorluğunu üstlendiği Zirve'de Enerjisa, Enerjisa Üretim ve İstanbul Enerji gold sponsor, Çalık Enerji, Global Yatırım Holding, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Vakıfbank silver sponsor olarak yer aldı. EminEvim'in yaka kartı sponsoru olarak katıldığı Zirve'nin destek sponsorları Akfel Gaz, Botaş, EPİAŞ, Eti Maden, EÜAŞ, Shell, TEDAŞ, TEİAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve TPIC oldu.



ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT KALSIN:

TÜRKİYE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ENDEKSİNİ OLUŞTURACAĞIZ

Öncelikle Apara ve Para Dergisi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın himayesinde düzenlenen 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nin katılımcılarından biri olduğumuz için Turkuvaz Yayın Grubu yöneticilerine ve tüm çalışanlarına teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bir ekonominin gelişebilmesi ve bu gelişmenin uzun süreli ve sürdürülebilir olması; ihtiyaç duyulan enerjinin yeterli miktarda, en az maliyetle, güvenilir bir şekilde ve çevreye en az zarar veren yöntemlerle temin edilebilmesine bağlıdır.

Enerji verimliliği; artan enerji ihtiyacımızın karşılanmasında en temiz ve en ucuz enerji kaynağıdır. Ülkemizin ekonomik büyümeyle doğru orantılı olarak artan enerji ihtiyacında dış kaynak bağımlılığı, aynı zamanda cari açığı tetikleyen en önemli kriterlerden biridir. Sürdürülebilir büyüme aynı zamanda; enerji arz güvenliği sorununun sürekli olarak gündemde kalmasına neden oluyor. Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin sağlanması; kısa vadede enerji üretiminde yerli kaynakların daha etkin kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve en ucuz enerji kaynağı olan enerji verimliliğinin uygulanması ile olur.



Murat Kalsın

Biz de Enerji Verimliliği Derneği olarak, enerji verimliliğinde özellikle tüketici davranışlarının değişimi, sanayi tarafında tasarımdan işletmeye, imalatta ürün verimliliğinin esas alınması, bereketli tarım için verimli sulama tekniklerinin yaygınlaştırılması, binalarda verimliliği odak noktamız yaptık. Ayrıca Türkiye enerji verimliliği endeksini oluşturup periyodik olarak ilerlemeleri izleyecek ve kamuoyu ile de paylaşacağız.

Zirve vesilesiyle yukarıda kısaca özetlediğim konuları kamuoyunun gündemine taşıma fırsatı yakaladık. Bildiğiniz gibi verimliliği sağlamanın en temel unsuru, bu alanda farkındalık oluşturmaktır. Hem enerji yönetiminin üst düzey katılım sağladığı, tüm özel sektör ve sosyal paydaşların bir araya geldiği bu prestijli organizasyonun bir parçası olduğumuz için duyduğumuz memnuniyeti iletmek isterim.

AKFEN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMDİ AKIN:

ENERJİDE 'YERLİ VE MİLLİ DEVRİMİ' YATIRIMLARIMIZLA DESTEKLİYORUZ

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri çerçevesinde enerji sektörünün büyük önem taşıdığını belirtti. Hamdi Akın, buradan hareketle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nin sektörün tüm bileşenlerini bir araya getiren önemli bir buluşma noktası olarak öne çıktığına dikkat çekti. Türkiye'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eliyle yenilenebilir enerjide "yerli ve milli odaklı bir devrimin" gerçekleştiğini vurgulayan Hamdi Akın, "Biz de enerjideki yerli ve milli bu devrimi yatırımlarımızla destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamdi Akın

Akfen Yenilenebilir Enerji şirketi ile tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklar olan rüzgar, su ve güneşten elektrik üretimine odaklandıklarını ifade eden Akın, "2020 yılı sonuna kadar 1000 MW'lık kurulu güce ulaşarak Türkiye'nin bu alandaki hedeflerine önemli katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Akfen Yenilenebilir Enerji olarak Türkiye'nin 5 bölgesine yayılan ve 324 megavat gücünde olan 530 milyon dolar değerindeki 9 güneş enerji santrali (GES) ile 4 rüzgar enerji santrali (RES) için "Türkiye'nin en büyük yeşil enerji kredisini" aldıklarına dikkat çeken Hamdi Akın, yatırımların hayata geçirilmesiyle şirketin kurulu gücünün 632 MW'a çıkacağını kaydetti.

2018'de 1 milyar 38 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Hamdi Akın, Akfen Yenilenebilir Enerji olarak 2020 yılı sonuna kadar 5 milyar 813 milyon TL yatırım planladıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.