Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

PwC: İş dünyası 2019 yılında küresel ekonomik yavaşlama bekliyor

24 Ocak 2019 Perşembe::

PricewaterhouseCoopers’ın (PwC) anketine göre, iş dünyası liderlerinin yaklaşık yüzde 30’u 2019 yılı içinde küresel ölçekte bir ekonomik yavaşlama bekliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Davos’ta gerçekleştirilen Dünya ekonomik Forumu yıllık toplantısında, dünyanın farklı bölgelerinden 1,300 yönetim kurulu başkanının katılımı ile oluşturduğu 22. anketine göre, kısa vadeli öngörülerinde güvensizlik gösteren yöneticilerin sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık altı kat arttı.

Pwc verileri, küresel ekonomi öngörülerinde iyimser olan yöneticilerin yüzde 42 dzeyinde olduğunu ancak, 2018 yılındaki yüzde 57’lik iyimser görüş belirten yöneticilere kıyasla keskin bir düşüş olduğunu gösteriyor.

ABD’nin, 2019 yılında ÿekonomik olarak büyüyeceğine olan inanç devam etse de Çinli yöneticilerin büyüme konusundaki iyimserlik oranı 2018 yılındaki yüzde 59’dan yüzde 17’ye düştü.

PwC, 1997’den bu yana dünyanın CEO’larını araştırıyor ve önceki anketlerinin ve değerlendirmelerinin, üst düzey yöneticilerin kendi şirketlerinin gelir artışına ilişkin beklentileri ile ertesi yıl küresel gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesi arasında "güçlü bir ilişki" gösterdiğini iddia ediyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.