Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gençlere büyük destek!

10 Aralık 2018 Pazartesi::

Hazine ve Maliye Bakanlığı genç girişimcilere önemli fırsatlar sunuyor. İş kurmak isteyen gençleri büyük teşvikler bekliyor. 30 yaşından küçük olan ve iş kurmak isteyen gençler, 8 bin 400 lira prim, 17 bin 300 lira gelir vergisi indiriminden faydalanabiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Yeni iş kuran gençlere vergi ve prim teşviki sağlanıyor. Vergi teşviki üç yıl, prim teşviki bir yıl sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), genç girişimcilere sağlanan vergi ve prim teşvikine ilişkin ayrıntıları bir broşürde topladı. Kendi işini kurmak isteyen gençlere sağlanan vergi ve prim teşvikinden, kimler nasıl yararlanacak? İşte detaylar!

3 YIL BOYUNCA SÜRÜYOR

Vergi teşviki 10 Şubat 2016 tarihinden itibaren ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa Gelir Vergisi mükellefiyeti tesis olunan genç girişimcilerine uygulanıyor. Bunların, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazançlarından yıllık 75 bin liralık kısmı, Gelir Vergisi'nden istisna tutuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gençlere büyük destek!
EN FAZLA 17 BİN 130 LİRA

Bu yılki vergi dilimleri üzerinden yapılan hesaplamaya göre, 75 bin lira gelir elde eden bir genç girişimci 17 bin 130 lira Gelir Vergisi ödemekten kurtulacak. Geliri daha fazla olan girişimciler ise kazançlarının 75 bin liraya kadar olan kısmı için ödemeleri gereken 17 bin 130 lirayı ödemeyecekler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gençlere büyük destek!
ŞARTLAR NELER?

Kazanç istisnasından; ilk defa Gelir Vergisi mükellefi olan, mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış kişiler yararlanabiliyor. Mükellefler, kira, menkul kıymet sermaye geliri, ücret gibi beyana tabi başka bir gelirinin olması durumunda, sadece ticari, zirai ve mesleki kazançları dolayısıyla istisnadan yararlanabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gençlere büyük destek!
SİGORTA AVANTAJI

Girişimcilerin, hem vergi hem de sosyal güvenlik prim teşvikinden yararlanabilmesi için ise Bağ-Kur (4B) kapsamında ilk defa sigorta tescilinin 1 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılmış olması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gençlere büyük destek!
ÜÇ YILDA 60 BİN LİRA

Bu yıl 1 hazirandan sonra kendi işini kurmuş bir genç girişimci, bir yıllık prim ve üç yıllık vergi teşviki sayesinde, bugünkü asgari ücret ve Gelir Vergisi üzerinden toplam 59 bin 792 lira avantaj elde edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gençlere büyük destek!
Sigorta prim teşvikinden yararlanmak isteyen gençler, bağlı bulundukları vergi dairesinden 'genç girişimcilerde kazanç istisnası' belgesi alacak. Bu belgeyi bağlı bulundukları SGK'ya sunup, teşvikten yararlanabilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.