Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Türksat 6A projesinde Kritik Tasarım ve Gözden Geçirme aşaması

4 Aralık 2018 Salı::

Türksat 6A projesinde Kritik Tasarım ve Gözden Geçirme aşaması başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin ilk milli haberleşme uydusu olacak Türksat 6A projesinde Kritik Tasarım ve Gözden Geçirme aşaması başarıyla tamamlanarak üretim ve test aşamasına geçildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kendi haberleşme uydusunu üretebilen on ülkeden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemiz, bu yolda en kritik dönemeçlerden biri olan Kritik Tasarım Gözden Geçirme aşamasını başarıyla tamamlandı. Bu aşamadan sonra üretim ve test aşamasına geçilecek. Projenin 2020 yılında tamamlanması 2021 yılında ise yörüngeye gönderilmesi planlanıyor.

Türksat 6A, Türkiye’nin daha önceki haberleşme uydularından farklı olarak, bütünüyle millî imkânlarla üretilecek olan ilk haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 600 milyon lira maliyetle gerçekleştirilecek yerli uydu projesinde, uydu ve yer istasyonunda kullanılacak ekipman, yazılım ve birçok alt sistem de millî imkânlarla geliştiriliyor.



Yakıt dâhil yaklaşık 4 bin 300 kilogramlık kütleye sahip olacak Türksat 6A, 42° Doğu boylamındaki yörüngeye yerleştirilecek. Türksat 6A, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümünde müşterilerine hizmet sunacak. Teknik özellikleriyle de dikkat çeken uydu, 18 aktif, 5 yedek, toplam 23 aktarıcıya sahip olacak.

Türkiye, yörüngede 15 yıl kalması planlanan Türksat 6A’nın hizmete alınmasıyla beraber haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.