Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

10 mega projeden 6'sı Türkiye'de

23 Kasım 2018 Cuma::

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılmasının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de düzenlenen Ege Ekonomik Forum 2018'in açılışını yaptı. Yıldırım, dünyada yapılan son 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin yaptığını bu nedenle kıskanılmasının gayet doğal olduğunu söyledi.
Türkiye'nin tek gücünün "81 milyon vatan evladı" olduğunu ifade eden Yıldırım, Türk halkının bu gücünü 15 Temmuz gecesinde gösterdiğini hatırlattı.
Bölgesel anlamda tehditlerin yanında büyük fırsatların da olduğunu belirten Yıldırım, "Bu bölgenin yükünü doğrudan karşılayan bir ülke olarak imar ve inşasında da merkezinde olmalıyız. Ege Bölgesi, İzmir'in lokomotif olduğu 10 ille beraber her zaman Türkiye'nin üreten, katma değer oluşturan bölgesi olmuştur. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Bölgenin her türlü altyapısı hazır hale getirilmiştir" diye konuştu.

OTOYOL SENEYE AÇILIYOR
Önümüzdeki yıl sonunda İstanbul-İzmir otoyolunun açılacağını, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını anlatan Yıldırım, köprünün pahalı olduğuna yönelik eleştirilere, "En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Bunu bir tarafa yazalım. Zaman, bugün paranın önüne geçmiştir. Geçiş için her türlü alternatifi sunuyoruz" şeklinde yanıt verdi. Meclis Başkanı Yıldırım, dünyanın çok hızlı değiştiğini Türkiye'nin bu değişimi yakalayamaması halinde geride kalacağını belirterek, "Artık sürücüsüz arabaları konuşuyoruz. Sadece sürücüsüz arabaları değil, kaptanı olmayan gemileri, robot teknolojilerini, 3 boyutlu yazıcıları, nesnelerin iletişimini konuşuyoruz. Bütün bunlar hayal değil. Önümüzdeki 15 yılda tahminlere göre, var olan mesleklerin yarısı ortadan kalkacak" dedi.



MORALİMİZİ BOZMAYALIM
Türkiye'nin 2002'den bu yana 3 kat büyüdüğünü belirten Yıldırım, "Bugünlerde yaşadığımız sıkıntılar moralimizi bozmasın. Türkiye'miz çok sınamalardan geçti, hepsinden de yüzünün akıyla çıktı. Bu sıkıntılar da geçecek" diye konuştu.

PTT AKILLI PAZAR YERİNİ TANITTI
PTT tarafından alıcı ve satıcı firmaların uluslararası ticaret yapmalarını sağlayan yeni nesil e-ticaret üssü "PTT Trade Akıllı Pazar Yeri"nin tanıtımı için İzmir Ticaret Odası'nda toplantı düzenlendi. Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, en fazla ciroya sahip şirketlerin internet üzerinden satış yapanların olduğunu, aslında bu işin henüz başında bulunduklarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.