Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Turkcell 5G teknolojisinde oyuna hazır

6 Kasım 2018 Salı::

Samsung Türkiye ile işbirliğine giden Turkcell, 5G teknolojisinde oyuna hazır olduğunu gösterdi. Genel Müdür Terzioğlu, “Amacımız teknolojiyi tüketen değil, üreten ülke konumuna gelebilmek” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

TURKCELL, Türkiye'nin ilk canlı 5G deneyimine Samsung Electronics Türkiye işbirliği ile imza attı. Böylece 5G teknolojisi, Turkcell altyapısı ve Samsung'un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi sayesinde Türkiye'de ilk kez Turkcell'in kurduğu canlı deneyim alanlarında hayat buldu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Türkiye'nin datası Türkiye'de kalsın diyerek yatırımlara devam ediyoruz. Turkcell tüm Türkiye'ye dünyada mümkün olan en hızlı mobil şebekeyi kurdu. 5G sadece bir haberleşme teknolojisi değil dönüşümün, otomotiv, tarım, sağlık gibi sektörlerin dijitalleşmesinin ve Sanayi 4.0 dönüşümünün temeli. Tüm çabalarımız, teknoloji tüketen değil üreten ülke konumuna gelebilmek yönünde" diye konuştu. Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim ise Türkiye'nin gelişmiş teknolojilere sahip olmak amacıyla hayata geçirdiği fikirlere destek olmaktan mutluluk duyduklarını anlattı. Turkcell Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, "4.5G altyapımızı kurarken, 5G'yi düşündük ve buna uyumlu bir sistem kurduk. Üstün altyapımız 5G'yi ülkemizde mümkün kılıyor" dedi.

İTÜ'NÜN KATKISI VAR
5G Sabit kablosuz Erişim Tknolojisi sayesinde fiber kablo altyapısının bulunduğu ev ve işyerlerinde, yüksek kalitede gigabit bağlantı hızına ulaşılabiliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) olarak bu projede katkılarının olmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca "Bilgiye sahip olan ve analiz edenler dünyayı da yönetiyorlar" dedi.

İTALYA 5G DE HATA YAPTI AYNI HATAYA DÜŞMEYELIM
5G ihalesi yerine ekonomiye katkısının değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Terzioğlu "Kaynakları doğru harcamak için ortak altyapı konusunda gayretlerimizi artıracağız. Hem fiber altyapıda hem de kulelerimizle ortak altyapı için çalışmaya hazırız. 5G konusunda lisans ücreti yerine yeni nesil ekonominin oluşumuna kaynak oluşturmalıyız. İtalya son yapılan 5G ihalesiyle Avrupa'nın 3G ihalesinde yaptığı hatayı tekrarladı. Burada örnek model ABD, Güney Kore ve Japonya olmalı" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.