Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekoru

2 Kasım 2018 Cuma::

Ekimde ihracat yüzde 13.1 artışla 15.7 milyar dolar oldu. Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırıldığı müjdesini veren Bakan Pekcan, “Korumacılık politikalarına ve küresel ticaret savaşlarına rağmen rekor kırdık” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Kur saldırısını püskürten ve Yeni Ekonomi Programı'yla üretim ile ihracata dayalı büyüme modelini benimseyen Türkiye, adım adım hedeflerine ilerliyor. Türkiye, ekim ayında tüm zamanların en yüksek ihracatını yapıp Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Adana'da 'müjde' olarak açıkladığı verilere göre ekimde ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.1 artışla 15.7 milyar dolar oldu. Böylece 2018 yılı mart ayında gerçekleştirilen 15.5 milyar dolarlık ihracat rakamının üzerine çıkıldı ve ihracatta aylık bazda tüm zamanların rekoru yeniden kırıldı. Ayrıca tarihteki en yüksek ekim ayı ihracatına ulaşıldı. Son 12 aylık dönemde ise ihracat yüzde 7.9 artışla 166.8 milyar dolar olarak gerçekleşti.



DOĞRU YATIRIMLAR
Bakan Pekcan, "Finansal dengeleri etkileyecek çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Korumacılık politikalarına ve küresel ticaret savaşlarına rağmen ihracatta rekor kırdık. İhracat, teknoloji, üretim odaklı çalışmalarımızı tamamladık. Ticaretin kolaylaştırılması için her çalışmayı yapıyoruz. İlk adımı üretim ve ihracatla atacağız. Geleceği daha fazla katma değerli ticarette görüyoruz. Doğru sektörlere doğru yatırım yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.