Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Enflasyon ve faizden ekonomimizi kurtaracağız

15 Ekim 2018 Pazartesi::

Bakan Albayrak: Enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi kurtaracağız. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye 2023' Zirvesi'nde konuştu. Bakan Albayrak, "Yapısal adımlarla desteklediğimiz sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz. Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni, her geçen gün artmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye 2023' Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

ENFLASYON VE FAİZ DENEN İKİ PRANGADAN EKONOMİMİZİ KURTARACAĞIZ"

"Ülkemizin önde gelen markalarından, mahalle bakkalımıza kadar herkes omuz omuza verdi ve enflasyonla topyekün büyük mücadeleyi sahiplendi. Yapısal adımlarla desteklediğimiz sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz. Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni, her geçen gün artmaya devam ediyor."

Bakan Albayrak: "Enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi kurtaracağız"


"DIŞ TİCARET RAKAMLARI DENGELENİYOR"

"Ekonomide özellike son dönemde dış ticaret rakamlarının dengelenmeye başladığını görmeye hepimiz şahit olduk. İhracatın ithalatı karşılama oranı Temmuz'da yüzde 70'lere çıkarak çok güçlü dengelenmenin sinyalini verdi. Dengelenme süreci arzu ettiğimiz seviyede devam ediyor."



"KÖTÜ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK"

"Kötü bir dönemi geride bıraktık. Küresel zorlukların beklendiği döneme hızla yaklaşırken, Türkiye öyle bir güçlü dönemi yaşıyor ki, bunun etkisini 2019 ve 2020'de çok daha güçlü göreceğiz.

Bakan Albayrak: "Kötü bir dönemi geride bıraktık"


KOMİSYONCULUK TARİHE KARIŞACAK

Hal Yasası çok yakın süreçte Meclis gündemine gelecek. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak. Yeni haller, yeni atış alanları ve üreticlerinin satış kabiliyetlerinin artırıldığını göreceğiz. Gıda ürünlerine çok daha makul oranlarla erişilmesi açısından bu önemli.

"REEL SEKTÖRE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Reel sektöre destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye ekonomik operasyonlara maruz kaldı, atılan adımlarla süreci geride bıraktık. Yaşanan süreçler şunu gösteriyor, dünyanın birinci gündemi, ekonomi. Biz de tüm bu süreçleri dünyada yaşanan gelişmeleri detaylı olarak takip ediyoruz, tartışıyoruz. Atmamız gereken adımları devreye,sokuyoruz.

"ÇOK NET GÖRECEĞİZ"

Yeni bir sürecin arefesindeyiz. Dünya 2020'lerde hala çözemediği krizlerin artarak devam ettiği iklime ilerlerken, Türkiye olarak bu sürece nasıl hazırlandığımızı çok net göreceğiz.

"YENİ HAVALİMANI PROJESİ 2023 TÜRKİYE'SİNİN EN NET HABERCİLERİNDEN"

Ay sonu itibarıyla yeni havalimanı projesinin ilk fazının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını anımsatan Albayrak, projenin 2023 Türkiye'sinin en net habercilerinden biri olacağını söyledi.Albayrak, 2023 Türkiye'sinin afaki bir hayal değil, adım adım devreye alınan hep birlikte yaklaşılan, gerçekçi ve vizyoner bir hedef olduğuna dikkati çekti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.