Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Merrill Lynch operasyonu

13 Temmuz 2018 Cuma::

Merrill Lynch’in Garanti hisselerindeki satışıyla başlayan operasyona dün Credit Suisse ve Citi de katıldı. Endeks üzerinde etkili Tüpraş ve Erdemir gibi hisselerle borsa düşürüldü

Yazı Boyutu : A A A A

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi ve Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağlamasının ardından, piyasalarda oluşan iyimser hava, üç gündür Borsa İstanbul'da büyük bir operasyona başlayan Merrill Lynch'in liderliğindeki yabancı satışlarıyla dağıldı. Kabinenin açıklandığı pazartesinin ardından, Merrill Lynch endeks üzerinde çok etkili olan hisselerde sırayla operasyona başladı.

GARANTİ'Lİ DÜŞÜŞ
Salı ve çarşamba günü Garanti Bankası'nda 130 milyon hisse satarak bankayı yüzde 20'e yakın düşüren kurum, borsada endeksin 8 bin puan gerilemesine neden oldu. Merrill Lynch'in bu operasyonunun etkisiyle dolar da 4.85 TL'ye kadar çıktı. Endeks üzerinde etkili olan Garanti Bankası hisselerindeki satışa ilişkin olarak Doğuş Grubu da yaptığı açıklamada, bu satışla ilgilerinin olmadığını bildirdi.

DİĞERLERİ DE KATILDI
Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Merkez Bankası'nın bağımsızlığına vurgu yapan açıklamalarının ardından dolar 4.85 TL'den 4.78'e kadar gerileyip, borsada da endeks 89 bin 158 puandan 92 bin 466 seviyesine kadar yükseldi. Piyasanın toparlanma sinyali vermesiyle birlikte Merrill Lynch bu kez de Tüpraş, Erdemir ve Arçelik tahtalarında satışa başladı. Söz konusu satışların etkisiyle endeks 88 bin puana gerilerken, dolar tekrar 4.84 liraya çıktı. Dün Citi ve Credit Suisse de satış kervanına katıldı. Ereğli ve Tüpraş'ta gün içinde kayıp yüzde 10'a ulaştı.

PANİK YAPMAYIN
ENDEKSIN dolar bazında 2004 ve 2008 seviyelerine gerilediğini belirten Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, "Orta ve uzun vadede yatırımı düşünen yatırımcıları bugünden uygun hisse yatırımına davet ediyorum" dedi. Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcı Beste Naz Köksal ise hisse bazında paniğe gerek olmadığını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.