Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Hırvatistan Dünya Kupası'nda finale yükseldi

12 Temmuz 2018 Perşembe::

Hırvatistan, Dünya Kupası yarı finalinde İngiltere'yi uzatmalara giden maçta 2-1 mağlup etti ve tarihinde ilk kez finale yükseldi. Finalin adı Fransa-İngiltere oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan ile İngiltere kozlarını paylaştı. İngilizler, Almanya, Brezilya gibi favorilerin erkenden veda ettiği kupada bile finali göremedi.

İNGİLTERE MAÇA GOLLE BAŞLADI
Mücadeleye İngiltere daha baskılı başlayan taraf oldu. İngiltere'nin bu oyunu henüz 5. dakikada golü getirdi. Harry Kane'ye, ceza sahası yayı civarında yapılan faul sonrası topun başına Kieran Trippier geçti. Kieran Trippier'in yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve İngiltere 5. dakikada öne geçti.



HIRVATLAR BERABERLİĞİ YAKALADI
İngiltere, ikinci yarıda savunmaya çekildi ve kontraatak fırsatları yakaladı. Hırvatistan ise İngiltere'nin çekilmesiyle birlikte 3. bölgeye daha fazla girmeye başladı. İngiltere'nin cılız kontraatak girişimlerine karşın Hırvatistan, net pozisyonlar yakaladı.



61 ve 65. dakikalarda üst üste iki kez gole yaklaşan Hırvatistan, 68'de Perisic ile golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Sime Vrsaljko ortasını altıpas çizgisinin gerisinde doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Ivan Perisic ayağını uzatarak vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu. Böylece mücadelenin 90 dakikası 1-1 sona erdi.



MAÇ UZATMALARA GİTTİ
İlk uzatma devresinin sonunda Mario Mandzukic ile Hırvatistan gole yaklaşan taraf oldu. Sol kanattan gelişen atakta Ivan Perisic ortasını ön direğe doğru göderdi. Bu noktaya hareketlenen Mario Mandzukic vuruşunu yaptı ancak kaleci Jordan Pickford son anda gole engel oldu.



MANDZUKİC FİNALİN KAPISINI ARALADI
İkinci devrenin başında Marcelo Brozovic ile gole yaklaşan Hırvatistan, 109'da Mario Mandzukic ile golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Josip Pivaric ortasını ceza sahasına doğru gönderdi. Savunmadan seken top havaya yükseldi. Ivan Perisic yükselen topu kafa ile altıpas sol çaprazına doğru indirdi. Bu noktada bulunan Mario Mandzukic yerden vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.