Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Ekonominin patronu Berat Albayrak

10 Temmuz 2018 Salı::

Yeni sistemin ilk kabinesinde ekonominin patronu Berat Albayrak oldu. Türkiye ekonomisini 2 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştıracak yeni ekonomi yönetiminde özel sektörden ve kamudan güçlü isimler bulunuyor

Yazı Boyutu : A A A A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisini 2 trilyon dolarlık büyüklüğe taşıyacak, reformları, kurumsal yapılanmayı omuzlayacak güven ekibini kurdu. Ekonominin yeni patronu bugüne kadar başarılı bir Enerji Bakanlığı geçmişi olan Berat Albayrak oldu. Erdoğan, ekonomi yönetimini baştan sona yeniledi. Eski kabineden yeni kabinesine sadece Berat Albayrak'ı taşıdı. Ekonomi vitrini, özel sektör ve iş dünyası kökenli isimlerle güçlendirildi.

SİSTEMİN İLK KABİNESİ KURULDU

Yeni dönemde "üretim, yatırım, istihdam, kalkınma, sosyal politikalar" odaklı ekonomi modeliyle yola devam edecek. Ekonomiyi omuzlayacak 6 bakan günlük hayata dokunan, sokaktaki vatandaştan iş dünyasına kadar her kesimi kucaklayan, hizmet ve reformlara odaklı güçlü bir ajandayla işe başlayacak.Hükümet yeni nesil reformların yaşama geçirilmesi, mali piyasalarda kontrolün devamı ve ekonomik istikrar için dört koldan ilerlerken, Türkiye ekonomide de tarihi adımlara sahne olacak.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

ESKİ EKİP LİSTEDE YER ALMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski kabineden ekonomi yönetimine sadece Berat Albayrak'ı taşıdı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Sanayi Bakanı Faruk Özlü gibi isimler yeni kabinede yer almadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde kurul, başkanlık veya ofislerde görev alacak kişileri de atayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak


OFİSLERE ATAMA DAHA SONRA YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yer alacak kurullar ve ofislere atamalar ise daha sonra yapılacak. Ofisler düşünce kulübü olarak görev yapacak. Sistemde büyük öneme sahip olan bu ofisler doğrudan Cumhurbaşkanı ile dirsek temasında çalışacak. Yatırım, finans, dijital dönüşüm, insan kaynakları alanlarında önemli rol üstlenecek ofislerde siyasi düşüncelerine bakılmaksızın iktisatçılar, sosyologlar, teknokrat, alanlarında uzman isimler de çalışacak. Bazı kurumlar da ofislerle doğrudan görev yapacak. Ofisler, Cumhurbaşkanı'nın istediği konularda bilgi, analiz raporları hazırlayarak, politika geliştirecek. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 9 politika kurulu da güçlü danışma kurulu olarak yeni dönemde rol alacak.

YENİ DÖNEMİN AJANDASI HAZIR

Ekonomi yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden hemen önce açıkladığı toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ekonomi ajandasıyla göreve başlayacak. Yeni dönemde ekonomik istikrar ve mali piyasalarda kontrolün devamı için uyumlu yönetim anlayışı ön plana çıkacak. Ekonomi yönetimi, reel sektörü güçlendirme, gençlere destek, yatırımlara, kalkınmaya ve büyük projelere ivme kazandırma, sosyal politikaları yaygınlaştırma ve yeni nesil atılımlara odaklanacak. Enflasyon, cari açığın aşağı çekilmesi öncelikli gündem olacak. Yeni dönemde yatırımlar hızlanacak, ekonominin çarkları kapsayıcı büyüme ile dönmeye devam edecek, enflasyon, cari açık gibi sorunlarda köklü çözüme gidilecek.



FİNANSI İYİ BİLEN BAKAN

1978'de İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzonlu olan Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra 2002'de New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te finans üzerine yüksek lisans yaptı. MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) eğitimini tamamlayıp Türkiye'ye döndükten sonra özel sektörde çalışan Albayrak, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçildi. 64. Hükümet kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirildi. Bakanlığı döneminde 'Milli Enerji ve Maden Politikası' hazırlayan Albayrak, Türkiye'nin dışa bağımlılığının azaltılması için de birçok önemli projeye start verdi.

EKONOMİYE KADIN ELİ DEĞECEK

CumhurbaşkanlığI Hükümet Sistemi'nin kabinesinde iki önemli bakanlığı kadınlar yapacak. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı olarak ise Ruhsar Pekcan görev yapacak. 1958 yılında doğan Pekcan, İTÜ Elektrik Fakültesi'nden mezun oldu. Altyapı sektöründe faaliyet gösteren bir firmada genel koordinatör, genel müdür ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Pekcan, DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüttü. Kabinenin en genç üyesi olan 39 yaşındaki Zehra Zümrüt Selçuk ise Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Ankara Temsilciği'ni yapıyordu.



Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

ENERJİYE TEKNOKRAT BAKAN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 1965'te Bilecik'te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da tamamladı. 1987'de Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2005'te e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ'ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde çalışan Dönmez, EPDK Kurul üyeliği yaptıktan sonra bakanlıkta müsteşar olmuştu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANI

1976'da Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan Varank, Tallahassee Community College'da Ağ Hizmetleri Teknolojisi alanında eğitim aldı. Florida State Üniversitesi'nde uzman ve araştırmacı olarak görev yaptı. Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi'nde tamamlayan Varank, Indiana University'nde de çalıştı. Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanıydı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

ULAŞTIRMAYA USTA İSİM

1960'ta Trabzon'da doğan Mehmet Cahit Turhan, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu. Çalışma hayatına 1985'te İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü Kapıkule-Edirne Yolu Grup Şefliği emrinde mühendis olarak başladı. 2003'te Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra Karayolları Genel Müdürü olarak atanan Turhan, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanıydı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan

KONUTUN BİR NUMARALI İSMİ

1976 Ankara doğumlu olan Murat Kurum, 1999'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü'nden mezun oldu. 1999-2005 yıllarında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. 2005- 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı. 2006-2012 yılları arasında TOKİ'de çeşitli görevlerde çalıştı. 2009'dan bu yana TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.'de genel müdürlük görevini yapıyordu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

TURİZMİN DUAYENİ

Mehmet Ersoy, 1968'de İstanbul'da doğdu. Alman Lisesi'nde öğrenim gördü. Ersoy'un turizme ilgisi bu yıllarda ortaya çıktı. Mehmet Ersoy, 1991'e kadar öğrenci turları yaptı. 1991'de Etstur'u kurdu. Ailelerine ait Torba Tatil Köyü'nü babalarından kiralayarak otelcilik tarafına adım atarak Voyage Oteller Grubu'nu kurdu. 2001'de Didimtur'u satın aldı. Ersoy, turizm sektörünün içinden geliyor.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

ÖZEL SEKTÖRDEN GELİYOR

1973'te İzmir'de doğdu. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli'nin oğlu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamladı. Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapmış biri. Turkcell ve Albaraka Türk'te de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştu.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Berat Albayrak, Twitter hesabından "Rabb'im, yeni sistemin ve hükümetin, ülkemizi ve milletimizi 'Büyük ve Güçlü Türkiye' idealine ulaştırmasını nasip eylesin" paylaşımında bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.