Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

8 sektörde büyük atılım

18 Haziran 2018 Pazartesi::

Hükümet, hayati önem taşıyan 8 sektörü ihya etmek için kolları sıvadı. Bu doğrultuda 43 kritik ürüne destek verilecek. 8 sektör 3 milyon iş kapısı açacak

Yazı Boyutu : A A A A

Hükümet, tüm kesimlerin elini rahatlatan reformları hızla yaşama geçirirken 8 sektörde 10 dev atılım için düğmeye bastı. İmalat sanayiinde 130 milyar dolarlık ara malı ithalatını oluşturan 43 kritik ürüne destek sağlanırken, sanayi bölgelerine "model fabrikalar" kurulacak. Mega endüstri bölgeleriyle yatırımların önü açılırken, 3 milyon iş oluşturulacak. İmalat, bilişim, ulaştırma, ilaç, otomotiv, teknoloji tasarım, savunma sektörüne yönelik yeni kararlar yaşama geçiriliyor. Bu sektörlere yönelik yapılacak yeni proje ve yatırımlarla 3 milyon yeni istihdam oluşturulacak. AK Parti'nin hazırladığı raporda dikkat çeken başlıklar şöyle:

MODEL FABRİKALAR: Sanayi bölgelerine, model fabrikalar ve tasarım dijital dönüşüm merkezleri kurulacak. Yatırımlara finansman desteği verilecek. İmalat sanayiinde 130 milyar dolarlık ara malı ithalatını oluşturan 3 bine yakın üründen 43'üne odaklanılacak. Bu ürünlere teşvik sağlanacak.

ENDÜSTRİ BÖLGELERİ: Kurulacak "mega endüstri bölgeleri" ile büyük ölçekli yatırımların önü açılacak. Bugün sayısı 6 olan endüstri bölgelerine 15 yeni bölge daha eklenecek.

İLAÇ SEKTÖRÜNE DESTEK: İlaç ve tıbbi cihazda yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara sunan, yurtiçi ihtiyacın büyük kısmını karşılayabilen üretim yapısı kurulacak. Plazma ürünleri ve aşıların yurtiçi üretimi gerçekleştirilecek.

MİLLİ RAYLI SİSTEM: Raylı sistemlerin milli imkânlarla tasarlanması, geliştirilmesi, test ve sertifikasyonlarının yapılması, seri üretimlerinin gerçekleştirilmesi süreci hızlandırılacak.

KATMA DEĞERE YATIRIM: Yüksek katma değerli mal üreten şirketlere sahip bir sanayi yapısı oluşturulacak. Birbiriyle konuşan makine sayısı 4.5 milyondan 8 milyona çıkarılacak. 100'ü aşkın koster gemisi milli imkânlarla son teknolojiyle üretilerek, yenilenecek.

"Otomotiv Test Merkezi" kurulacak. Bursa Yenişehir'de kurulacak test merkeziyle Türkiye'nin otomotiv sanayisinin gelişimine katkı sağlanacak. KOBİ'lerin dönüşümünü hızlandırmak için dijital dönüşüm merkezlerinin ilki Bilişim Vadisi'nde kurulacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.