Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

İki dünya devi birleşti!

30 Nisan 2018 Pazartesi::

ABD`nin en büyük üçüncü cep telefonu operatörü T-Mobile ile dördüncü operatörü Sprint`in birleşme kararı aldığı bildirildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Her iki şirketten yapılan ortak açıklamada, Sprint'in piyasa değerinin yaklaşık 59 milyar dolarolduğu, birleşmenin ardından T-Mobile ismiyle ABD telekomünikasyon sektöründe faaliyet göstermeye devam edecek yeni firmanın da değerinin yaklaşık 146 milyar dolar olacağı belirtildi.

Açıklamada, Sprint'in geçen yılın sonu itibariyle 54,6 milyon kullanıcısının olduğu, T-Mobile'ın ise 72,6 müşterisinin olduğu bilgisine yer verildi.

Birleşmenin ardından T-Mobile'ın 5G teknolojisine odaklanacağının vurgulandığı açıklamada, şu anki T-Mobile Üst Yöneticisi (CEO) John Legere'nin yeni şirketin CEO'su olmaya devam edeceği kaydedildi.

YÜZDE 31'İ HALKA AÇIK OLACAK

Açıklamada, birleşmenin ardından oluşacak şirketin yüzde 42'sine Deutsche Telekom'un, yüzde 27'sine SoftBank'ın sahip olacağı belirtilirken, yüzde 31'inin de halka açık olacağı bildirildi.

Uzmanlar, birleşmenin ardından oluşacak şirketin ABD'nin en büyük birinci cep telefonu operatörü Verizon ile ikinci operatörü AT&T ile daha güçlü şekilde rekabet edebileceğini ifade etti.

Ancak, uzmanlar, ABD'li regülatörlerin birleşmeyi onaylamayabileceğine dikkati çekerek, ABD Adalet Bakanlığının geçen sene AT&T'nin 84,5 milyar dolara Time-Warner'ı satın alma teklifini engellediğine işaret etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.