Bugün: 8 Mayıs 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

MIPIM'de İstanbul rüzgarı esti!

17 Mart 2018 Cumartesi::

Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde 13-16 Mart tarihlerinde kapılarını açtı. İTO, 685 metrekarelik İstanbul Çadırı ile fuarda dördüncü kez yer aldı

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, MIPIM'in artık klasiği haline gelen İstanbul Çadırı'nın bu yıl da ikili görüşmelerin küresel adresi olacağını aktararak, gayrimenkul endüstrisinin dünyayı küreselleştiren, toplumların yaşam biçimlerini yönlendiren yeni güç odağı olarak 300'den fazla sektörü harekete geçirdiğini vurguladı.

"MIPIM'DE İSTANBUL RÜZGARI ESİYOR"

Oran, İstanbul olarak MIPIM'de önemli bir aktör olarak öne çıktıklarını belirterek, "Yatırım deryasında İstanbul rüzgarı esiyor. MIPIM'de de bunu çok net şekilde görüyoruz." dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteğiyle İstanbul'un yükselen değerlerini, Türkiye'nin inşaat ve gayrimenkuldeki deneyimini, büyüklüğünü MIPIM'de sergilemeyi amaçladıklarını kaydeden Oran, "İstanbul olarak MIPIM'de önemli bir aktör olarak öne çıkıyoruz. İstanbul'u, eşsiz güzelliğine ve köklü tarihine en uygun şekilde tanıtıyoruz. İstanbul'un kapıları kazanca ve iyi bir yaşama açılıyor. Bu noktada, devletimizin ve kamu kurumlarımızın iş dünyasını teşvik etmesi sadece sektörü değil, Türkiye'yi büyütmeye devam ediyor." diye konuştu.

Oran, İTO olarak şehre değer katacak projeler inşa ettiklerine dikkati çekerek, "700 bin metrekarede ve 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek İstanbul Dünya Ticaret Merkezi yeni fuar alanı projesi, dünyanın en büyük yayın kümelenmelerinden 2,8 milyon metrekarelik Kitap Kent Projesi ve bölgemizin de en büyük Ar-Ge üssü olma iddiasındaki Teknopark İstanbul bunlardan birkaçı." ifadelerini kullandı.



"MEGA KENT İSTANBUL'UN CAZİBESİ MEGA PROJELERLE KATLANACAK"

İTO Başkanı Oran, İstanbul'da geçen yıl 238 bin, Türkiye'de ise 1,4 milyon konut satıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bunların 22 bin 234'ünü yabancı gayrimenkul yatırımcıları aldı. Diğer yanda şu anda İstanbul'da kentsel dönüşüm ile de 7 milyona yakın konut ve iş yeri yeniden inşa ediliyor. Yani İstanbul'un şehir haritası yeniden şekilleniyor. Diğer yandan özellikle İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesiyle birlikte yoğun bir ofis arz, kiralama ve satış işlemi de mevcut.



Yapımı devam eden projelerle İstanbul'da 4,9 milyon metrekarelik A sınıfı ofis stoku var. Yılda 300 bin metrekareye ulaşan ofis alım ve kiralama işlemi yapılıyor. Tüm bu özellikler bize gayrimenkul sektöründe büyük bir cazibeyle birlikte tecrübe ve know-how kazandırıyor. Yatırım deryasında İstanbul rüzgarı esiyor. MIPIM'de de bunu çok net şekilde görüyoruz."

Oran, MIPIM 2018'in temasında söz edildiği gibi gayrimenkul sektörüyle birlikte dünyanın şehir haritaları değiştiğini dile getirerek, "İstanbul'un en büyük özelliklerinden biri iki kıtayı birbirine sıkı sıkıya bağlayan milyar dolarlık projeleri. 2018 yılı İstanbul'un mega proje stoku için önemli bir yıl. Mega kentin cazibesi mega projelerle katlanacak." dedi.

İTO'DAN KATILIM YÜKSEK OLDU

İstanbul Ticaret Odası'ndan MIPIM Gayrimenkul Fuarına İTO Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Kalsın ve Dursun Topçu, Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Samsama ve Fahrettin Basiloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik, Karabet Hemengül, Emrullah Tellioğlu ve İbrahim Dumankaya da katıldı

SABAH'IN YEMEĞİNDE BÜYÜK BULUŞMA

İnşaat sektörünün önde gelen isimleri MIPIM'deki SABAH yemeğinde buluştu. Yemeğe, SABAH Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Emlak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Yazılı Medya Satış Genel Müdürü Ceyda Uzman, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı



EMLAK KONUT İSTANBUL ÇADIRINDA YABANCI YATIRIMCILARLA BULUŞTU

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), MIPIM 2018'de Türkiye'deki yatırım fırsatlarını İTO'nun İstanbul Çadırı'nda yabancı yatırımcılarla buluşturdu.

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, konuya ilişkin değerlendirmesinde, MIPIM'in 1970 yılından bu yana devam eden dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olduğunu belirterek, sektörün önde gelen paydaşlarına ve bileşenlerine ev sahipliği yapan fuarın, uluslararası arenada gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaların ve yatırımcıların doğrudan bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.



Uluslararası yatırım arenasında parlayan yıldız haline gelen Türkiye'nin önemli gayrimenkul firmalarının ve kuruluşlarının bu özel organizasyona katılımıyla, şirketler için uluslararası piyasaya da seslenme ve tanıtım fırsatı doğduğunu aktaran Yetim, bunun kendileri açısından da önemli bir açılım ve ülkeyi doğru temsil etmek için bir vesile olduğunu bildirdi.

Ertan Yetim, sektördeki büyüme ve hareketliliğin en iyi göstergesinin, MIPIM başta olmak üzere önemli organizasyonlara ve benzeri geniş katılımlı uluslararası fuarlara Türkiye'den katılımın her yıl artması olduğuna işaret etti.

Bu tip organizasyonların en önemli fonksiyonunun "sürdürülebilir tanıtım" olduğuna dikkati çeken Yetim, "İstanbul köklü tarihi, konumu, eşsiz güzellikleri ve sunduğu fırsatlarla yüz yıllardır insanların hem uğrak yeri hem de yatırımcıların talep ettiği bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda her zaman olduğu gibi bu yıl da projelerimizin tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

GYODER: MIPIM SABIR İŞİ

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin 60'ın üzerinde ülke, 20 binin üzerinde karar verici yöneticinin katılım sağladığı fuara, Türkiye'nin ilgisinin son yıllarda artarak devam ettiğini, bunun son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Yetgin, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) inisiyatif almasıyla daha geniş katılım sağlandığına dikkati çekerek, "Büyük ölçekli firma ve kurumların da katılımıyla Türkiye'nin temsili anlamında önemli mesafe kaydettik. 2004'ten bu yana MIPIM'e gelirim. O yıllardan bu yana getirdiğimiz projelerin ölçeği, sunumu konusunda çok iyi noktadayız." diye konuştu.



Türkiye'nin proje ve yatırım tarafında sorunu olmadığını anlatan Yetgin, artık yapılması gerekenin Türkiye'yi ve şehirleri tanıtmak, potansiyel yatırımcıları bularak ilişkiler kurmak olduğunu dile getirdi.

FUZUL: MIPIM FUARINA HER YIL KATILMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ

Fuzul Yapı'nın TOKİ ile hasılat paylaşım modeliyle İstanbul'un en hızlı gelişen ilçelerinden Gaziosmanpaşa'nın TEM tarafında geliştirdiği TEM Avrasya projesi, MIPIM 2018 Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı'nda yer alacak Türkiye çadırında tanıtıldı

Fuzul Grup olarak geçen yıl buraya ziyaretçi olarak geldiklerini hatırlatarak, buranın önemini bizzat gördükten sonra katılma kararı aldıklarını söyledi.

Akbal, "MIPIM'e katılmanın iki yönlü mesajı var. Biri Türkiye'ye yönelik mesaj verme. Diğeri ise Türk firmalarının da dünya klasmanında işler yapabileceklerini göstermek. Burada kurulacak temaslarla geleceğe yön vermek istiyoruz. MIPIM fuarına her yıl katılmamız gerektiğini öngörüyoruz." diye konuştu.



Fuarda kurulan Türkiye Çadırı'nın Türkiye'yi tanıttığını dile getiren Akbal, "Türkiye'nin MIPIM 2018'de bin 600 metrekarede 250 kuruluş ve 700'e yakın kişi ile temsil edilmesi bekleniyor. Biz de fuarda bir taraftan projelerimizi tanıtacağız, diğer taraftan Türk vatandaşı olabilme potansiyeline sahip yabancı yatırımcılara, ülkemizdeki yatırım avantajlarını anlatacağız." dedi.

TTYD, MIPIM'DE TURİZMDE YATIRIM FIRSATLARI TANITTI

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) 4-6 Mart'ta Berlin'de gerçekleştirilen Uluslararası Otel Yatırımları Forumu (IHIF) ve 6-10 Mart'ta düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Fuarı'nın (ITB Berlin) ardından TTYD, 13-16 Mart'ta Cannes'da yapılan gayrimenkul fuarı MIPIM'e katıldı.

Bu yıl ilk kez Türkiye'den turizm sektör temsilcilerinin ağırlandığı fuarda, TTYD standı büyük ilgi gördü. Fuara bu yıl Türkiye'den 250 kuruluş katıldı.

MIPIM kapsamında "Modern İpek Yolunda, Türkiye'den Dünyaya Seyahat" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.



Açıklamaya göre panelde konuşan TTYD Başkanı Oya Narin, TTYD'nin 50 milyar yatırım portföyü ile özel sektörün turizmde yaptığı yatırımların yüzde 60'ını temsil etiğini belirterek, şunları kaydetti:

"TTYD olarak, bölgesel ve sektörel potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak, ayrıca AB ve uluslararası çapta sektörel yatırımcı entegrasyonunu sağlamak üzere çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2018 çalışma programımızın temel önceliklerinden birini, yurt dışındaki en üst düzey yatırım fuarlarında güçlü bir varlık sergilemek olarak belirledik. IHIF ve ITB'den sonra bu kez de sektörümüzde bir ilke imza atarak aslen inşaat ve gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM'e üyelerimizle birlikte güçlü katılım gösterdik. Uluslararası platformlarda hem yabancı yatırımcılar hem de kendi üyelerimiz için iş birliği olanakları oluşmaya gayret gösteriyoruz. Türkiye'de turizmin sektörel olarak olgunlaşmaya başladığı, yenileme yatırımları ve dönüşümün gündeme geldiği bir dönemde yabancı ilgisini yeniden canlandırabilmek adına başta MIPIM olmak üzere önde gelen global fuarlara katılmayı önemli kilometre taşları olarak görüyoruz."

ŞAHİN: MIPIM TÜRKİYE'Yİ, İSTANBUL MERKEZLİ OLARAK ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE'YE GETİRMEMİZ GEREKİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fransa'nın Cannes şehrinde açılan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nın (MIPIM) "çok hızlı bir şekilde İstanbul merkezli olarak Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini" söyledi.

MIPIM'e katılan Şahin 100 ülkenin ve Türkiye'den 250 yatırımcının katıldığı fuarda bu yıl Gaziantep'in farklı ve üstün yönlerini ön plana çıkardıklarını anlattı.

Gayrimenkul dendiğinde 300 sektörü ilgilendiren ve istihdam merkezli büyümeyi sağlayan bir alandan bahsedildiğini belirten Şahin, "Türkiye'nin çok ciddi bir şekilde en büyük farkı rekabet etme gücü. Türkiye'nin genel olarak maliyetleri, bir Paris'e ve Londra'ya göre çok daha düşük. Jeopolitik, jeostratejik duruma baktığımız zaman da büyük fırsatlar ve kolaylıklar oluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Suriye'nin terörden tamamen temizlendiğinde buradaki köy ve kentlerde yeniden yapılanmanın en yakın üretim, sanayi ve ekonomi merkezi olarak Gaziantep üzerinden olacağına dikkati çeken Şahin, Gaziantep olarak gelecek planlarını en iyi şekilde yaptıklarını, MIPIM'de bulunmalarının da bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin hem Avrupa hem de Asya'ya açılan yönüyle Ortadoğu'nun yatırım ve fırsatlar geleceğinin anahtarı olduğunu dile getiren Gaziantep Belediye Başkanı, ticaret ve sanayi ağırlıklı üretimin gayrimenkul üzerinden olacağını, bu alanda uluslararası iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Avrupa'daki gayrimenkul sektörünün durağan olduğuna ve bu yüzden yeni pazarlara yöneldiklerine işaret eden Şahin, "Yatırımcıların bu dar alan pazarda açılabilmeleri için Türkiye merkezli Ortadoğu pazarına geçmeleri gerekiyor." dedi.

MIPIM'in Türkiye'ye getirilmesi için de görüştüklerini aktaran Şahin, "MIPIM Türkiye'yi, İstanbul merkezli olarak çok hızlı bir şekilde Türkiye'ye getirmemiz gerekiyor. İstanbul merkezli bir MIPIM, Türkiye'ye çok yakışacak ve bütün yatırımcıların ülkemizi görmesini ve daha yakın bir coğrafyada, daha güçlü iş birliği yapılmasına fırsat verecek." ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU MIPIM'DE 25 PROJE İLE BOY GÖSTERDİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde MIPIM'e katılan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG), 25 yatırımcı ve 25 proje ile fuara damgasını vurdu. Fuarda, Türkiye'nin en büyük projeleri arasında gösterilen Beyoğlu'nun vitrin projeleri Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul ve Örnektepe yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.



Cannes'da düzenlenen MIPIM 2018'e ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan şunları söyledi;

"MIPIM, dünyada emlak sektörünün bir araya geldiği en büyük organizasyonlardan bir tanesi. Dünyanın kuzeyinden, güneyinden, doğusundan, batısına projelerini uluslar arası arenada göstermek isteyen herkes burada. Bu yıl inanılmaz bir kalabalık ve inanılmaz projeler var. Tüm projeleri burada takip ediyorlar. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) ile birlikte üç yıldır bu fuara katılıyoruz. Beyoğlu'nda uluslar arası yatırımcıların dikkatini çekebilecek ciddi projelerimiz var. Bunların arasında; Galataport, Haliçport, Taksim 360 ve Okmeydanı gibi projemiz var. Beyoğlu'ndaki 25 tane projeyi tek maket üzerinden buradaki finansçılara ve insanların ilgisine sunacak şekilde koordine ediyoruz. Her şey kamu ve özel sektör ortaklığı ile birlikte yürüyor. Burada uluslar arası bir yatırımcı hatta bu yatırımcı yerli dahi olabilir, bu iki gücü bir arada görmek istiyor. Bir yanda kamu tarafının garantisini hissetmek öte yandan bu yatırımcının vaatlerini olabilirliğini görmek onlara güç veriyor."

MIPIM 2018'DE 100 ÜLKEDEN 3 BİN 100 FİRMA YER ALDI

İstanbul Çadırı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın yanı sıra Emlak Konut, Aremas, Fuzul Yapı, Gülan Otomotiv, Halk GYO, Muum Mimarlık, Oyak İnşaat, Tahincioğlu, Teknik Yapı ve Yeditepe firmalarının stantlarına ev sahipliği yapıyor.

Fuara İstanbul Çadırı dışında; Çelen Grubu, Beyoğlu InvestorsGroup (BIG), İki Design Group, Lal Gayrimenkul Değerleme AŞ, Esas Gayrimenkul, TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, ProPlanProje Yönetimi Sabri Paşayiğit Mimarlık, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, BoytorunArchitects, Elemeği Mimarlık, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, GAD Architecture & Gökhan Avcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre, MIPIM 2018'de 100 ülkeden 3 bin 100 firma, 5 bin yatırımcı, 24 bin 200 ziyaretçi, 3 bin 800 CEO ve üst düzey profesyonelin yanı sıra Türkiye'den 250 şirket ve 700 ziyaretçi yer aldı.

MIPIM'E KATILAN ÜLKE SAYISI 100'E ULAŞTI

Diğer yandan, MIPIM 2018 bu yıl dünya katılımı açısından yükselen bir grafik sergiliyor. 16 Mart 2018 tarihine kadar bir kez daha Türkiye gayrimenkul sektörünün ve şehirlerinin gövde gösterisine sahne olacak olan MIPIM'de dünyanın kendi alanında en büyük oyuncuları kadar yakın gelecekte yeniden şekillenecek dünya haritasında önemli bir rol almaya kararlı şehirler, bir araya gelecek. İstatistikler, MIPIM 2018'e yoğun bir ilgi olduğunu gösteriyor. Katılımcı ülke sayısı 90'dan 100'e, fuar alanı 19.000'den 20.000 metrekareye ve ziyaretçi sayısı 23.000'den 25.000'e yükseldi. MIPIM 2018'e 5.000 yatırımcı, 4.500 geliştirici, 5.400 portföy yönetimi, hizmet sektöründen 3.600 şirket, 1.800 mimarlık şirketi ve yakın bir zamanda değişmesine kesin gözüyle bakılan dünya şehircilik haritasında dünyayı yöneten şehirler arasına girmeye kararlı 500 yerel yönetim katılıyor. MIPIM'de her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi alanlarında dünya otoritesi olarak kabul edilen isimlerin de yer aldığı konferans ve oturumlar gerçekleştirilecek. Bu yöndeki etkinliklerde 400'ün üzerindeki keynote ve konuşmacı, 100 oturumda hem dünyanın yeni trendlerini hem de fırsatlarını anlatacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.