Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

BM'de Kudüs oylaması için hazırlık

17 Aralık 2017 Pazar::

ABD'nin Kudüs kararı sonrası, Kudüs'ün statüsüyle ilgili bir tasarı BM Güvenlik Konseyi'nde ele alınacak. Tasarı, Kudüs'ün statüsü konusunda alınan herhangi bir kararın hükümsüz olduğuna dikkat çekiyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararının ardından konuyla ilgili bir tasarıyı gündemine almaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü oylamaya sunulması beklenen taslak metin, Kudüs'ün statüsü konusunda BM'nin herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğinin altını çiziyor.

Reuters ve AFP'nin ulaştığı taslak metinde Kudüs meselesinin müzakere yolu ile çözülebileceği belirtiliyor. Metinde Trump yönetiminin aldığı karardan açık bir şekilde bahsedilmezken, "Kudüs'ün statüsü ile ilgili son gelişmelerden üzüntü duyuyoruz" ifadesi yer alıyor.

TASLAK METİNDE ÜYE ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLİK AÇMAKTAN KAÇINMASI İSTENİYOR

Taslak metinde üye ülkelerin Kudüs'te büyükelçilik açmaktan kaçınması isteniyor ve BM'nin Kudüs'ün statüsü ile ilgili daha önce aldığı kararlara sadık kalınması isteniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD'nin Kudüs kararının iptali için BM'de girişim başlatacaklarını açıklamıştı.

Erdoğan "ABD'nin Kudüs'le ilgili kararının iptali için Birleşmiş Milletler nezdinde de girişimler başlatıyoruz. Önce Güvenlik Konseyi'nde, orada bir veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız kararın iptali için çalışacağız" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Günümüzün neronları yeni bir ateş yakmış"

TASARININ BM'DEN GEÇMESİ BEKLENMİYOR

DW'nin haberine göre tasarının, BM Güvenlik Konseyi'nden geçmesi beklenmiyor. ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi'nde veto yetkisi bulunan ülkeler arasında yer alıyor.

Kudüs konusunda gerginlik sürerken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence çarşamba günü Kudüs'ü ziyaret etmeye hazırlanıyor. Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistin ve İsrail arasındaki barış sürecinde ABD'nin artık bir rolü olmadığını belirtti ve Pence'le yapacağı görüşmeyi iptal etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı almış, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını açıklamıştı. ABD'nin bu kararı, Müslüman ülkeler başta olmak üzere çok sayıda ülkede tepki ve protestolarla karşılanmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.