Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

70 milyar liralık yatırım teşvikinde sona gelindi

17 Aralık 2017 Pazar::

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, proje bazlı teşvik sisteminde 70 milyar liralık yatırımı açıklamaya hazırlandıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Proje bazlı teşvik sisteminde desteklenecek yatırımlara ilişkin çalışmayı ay sonuna kadar tamamlayacaklarını ifade eden Zeybekci, "Arkadaşlarla çalışıyoruz, konuyu Bakanlar Kurulu'na sevk edeceğiz. Her bir yatırım, Bakanlar Kurulu kararı haline gelecek" Şu ana kadar netleşmiş 12-13 civarında yatırımın söz konusu olduğunu dile getiren Zeybekci, "Her alanda yatırım başvurusu var. Tıp ve enerji teknolojilerinden petrokimyaya kadar tüm alanlarda, çok geniş kapsamlı yatırım başvurusu bulunuyor" diye konuştu. Zeybekci, genel olarak teşvik sistemine yapılan başvurulardaki artışa dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Yatırım teşvik belgelerinde bu yıl, geçen yıla göre adet olarak yüzde 50'nin üzerinde, tutar bazında yüzde 80 civarında, istihdam olarak yüzde 60 civarında artış söz konusu. Özel sektör yatırımları, üretim faaliyetleri, cari açığı dengeleyici, ithalatı ikame edici alanlardaki üretim faaliyetleriyle ilgili çok üst düzeyde gelişmeler göreceğiz."

170 ÜLKEYE 21 MİLYAR $'LIK YARDIM YAPTIK
Türkiye, 2010-2016 döneminde 170 ülkeye 21 milyar dolarlık mali yardımda bulundu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı verilerine göre, en fazla resmi kalkınma yardımı Suriye'ye yapıldı. Dış yardımların yüzde 62'i Suriye'ye, yüzde 9.54'ü Afrika ülkelerine, yüzde 5.44'ü Türk Cumhuriyetleri'ne, yüzde 4.3'ü Balkan ülkelerine kalanı da diğer bölgelerdeki ülkelere gerçekleştirildi. Suriye'ye bu dönemde yapılan yardımlar 13 milyar 666 milyon dolar tutarında. Türkiye'nin geçen yıl iki taraflı resmi kalkınma yardımlarından en çok yararlanan ilk 10 ülke sırasıyla Suriye, Somali, Filistin, Afganistan, Bosna-Hersek, Kırgızistan, Makedonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Nijer oldu. Türkiye, 2010-2016 döneminde, Kırgızistan'a 603.4, Kazakistan'a 281, Azerbaycan'a 157, Türkmenistan'a 79.4, Özbekistan'a 47.4, Tacikistan'a 24 milyon dolarlık yardımda bulundu. Türkiye'nin bu dönemde, Suriye ve Türk Cumhuriyetleri dışında önemli oranda dış yardımda bulunduğu ülkeler arasında 750 milyon dolarla Somali, 634 milyon dolarla Afganistan ve 454 milyon dolarla Mısır başta geliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.