Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Necip Fazıl Ödülleri sahipleriyle buluştu

15 Aralık 2017 Cuma::

Necip Fazıl Ödülleri 2017', bu akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Necip Fazıl Ödülleri 2017", bu akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek ödül töreni öncesinde saat 18.00’da sergi açılışı yapıldı. Sergide, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in daha önce yayınlanmamış fotoğrafları ve el yazısı evrak okuru ve sevenleriyle buluştu.




Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in daha önce yayınlanmamış fotoğrafları
30
Fotoğraf
TIKLAYIN

tüm fotoğraflar

Necip Fazıl Ödülleri sahipleriyle buluştu
28
Fotoğraf
TIKLAYIN

tüm fotoğraflar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"15 yıldır büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, kendisiyle birlikte tüm dostlarının, soydaşlarının, dindaşlarının, mazlumların ve mağdurların umut kapısı , güven kaynağı bir ülkeyi inşa etmenin gayreti içindeyiz.

Bugün bizim karşımıza dikilen bazı saldırganlar var ya o zaman onların karşısında kalemiyle duran yegane isim Necip Fazıl Kısakürek'ti.

Biz üstadın ömrü boyunca beklediği İnkılap varya onu gerçekleştirmek için çalıştık, çalışıyoruz.

"BİZ, ŞU VEYA BU GÜCÜN NE DEDİĞİNE DEĞİL, SADECE ALLAH'IN NE DEDİĞİNE BAKTIK"

Şayet tıpkı geçmişte hep yapılageldiği gibi 'otur' denildiğinde otursak, 'sus' denildiğinde sussak, 'ver' denildiğinde versek, 'al' denildiğinde alsak, inanın bana, bu saldırıların hiçbiriyle karşılaşmazdık ama biz şu veya bu gücün ne dediğine değil, sadece ve sadece Allah'ın ne dediğine baktık, sadece ve sadece milletimizin ne dediğine baktık.

"TÜRK MİLLETİ OLARAK DAHA SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK"

Biz Türk milleti olarak daha son sözümüzü söylemedik. Ümmet olarak da son sözümüzü daha söylemedik.

Devlerin kıvranışına, cücelerin çırpınışına aldırmadan tarihin en büyük iman devini ayağa kaldırmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Eğer bugün, içeriden ve dışarıdan sürekli saldırılara maruz kalıyorsak, iftiralara uğruyorsak, davamıza ve onun uğruna adadığımız canımıza kastediliyorsa sebebi işte bu mücadeleden vazgeçmiyor oluşumuzdur.

Dibe çakılan başkaları biz tavan yaptık, tırmanan bir nesil var.

"HAKSIZLIKLARI ELİMİZLE DÜZELTECEĞİMİZ GÜNLERİ DE EN KISA SÜREDE GÖRECEĞİZ İNŞALLAH"

Elimizle düzeltemiyorsak dilimizle, onunla da bir şey yapamıyorsak kalbimizle buğz etmenin gerektiğini biliyoruz. Kalple buğz etmekten dille itiraz etme seviyesine çıktık. İnşallah en kısa sürede haksızlıkları elle düzelteceğimiz günleri de göreceğiz.

"KUDÜS GİDERSE KABE'Yİ DE KORUYAMAYIZ"

Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız, Medine giderse Mekke'yi koruyamayız, Mekke giderse Kabe'yi kaybederiz. Kudüs demek İstanbul, İslamabad, Jakarta demektir.

"BOZUK DÜZENE RIZA GÖSTERME MECBURİYETİMİZ YOKTUR"

Düzen bozuk olabilir ama bizim rıza gösterme mecburiyetimiz yoktur. Bu bozuk düzene karşı mücadele edeceğiz.




ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İstanbul Büyükşehir Başkanı Mevlüt Uysal, Ahmet Murat ödülünü verdi.

Ahmet Murat: Bu ödülü 7-8 yaşlarındayken üstadın şiirlerini bana ezberleten, dava arkadaşları eve gelince onlara şiirleri okumamı isteyen rahmetli babama armağan ediyorum

Necip Fazıl Hikaye-Roman ödülü'nü Necip Tosun İstanbul Valisi Vasip Sahin'den ödülünü aldı.

Necip Tosun: Necip Fazıl'ın kitaplarını çantama doldurdum üstadı İstanbul'da ziyaret edeceğim dedim otobüse bindim jandarmalar çevirdi tarih 12 Eylül 1980 darbe üstada ulaşmamı engellemişti.

Necip Fazıl Fikir-Araştırma ödülünü Ahmet Özalp, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan'dan ödülünü teslim aldı.

Ahmet Özalp: Biz dünyada hiçbir toplumun sahip olamadığı kültürel mirasa sahibiz

Necip Fazıl İlk Eserler ödülünü Betül Nurata, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kutuşmuş'tan aldı.

Betül Nurata: Hiç bitmeyecek bir yalnızlığımız var bu hayatta edebiyat bu duyguyla baş edebilmenin en güzel yolu

Necip Fazıl İlk Eserler ödülünü Emre Ergin, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan teslim aldı

Emre Ergin: İnşallah bu ödül vatana ve ümmete daha fazla hizmet etmeme vesile olur, ödülümü ilk okurum anneme son okurum eşime armağan ediyorum

Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat ödülünü Cemalettin Latiç, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'den teslim aldı.

Cemalettin Latiç: Ne güzel Necip Fazıl'ın milleti, milletin şu anki lideri acı çekmiş ümmetimizin ümidi ne güzel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Saygı ödülünü Teoman Duralı'ya ödülünü takdim etti

Teoman Duralı: Hayatımız sürdükçe çıktığımız, yola koyulduğumuz diyara onun tohumuna sadık kalmak başta gelen ülkümüz olmalı işte Necip Fazıl üstadımızdan aldığım bu ilhamı şu dönemime kadar sürdürmeyi ilke edindim

ÖDÜLLER

Star Gazetesi tarafından dördüncü kez düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’ne bu yıl şiir dalında Ahmet Murat, öyküde Necip Tosun, ilk eserlerde Emre Ergin ve Betül Nurata, araştırma dalında Ahmet Özalp layık görüldü. Uluslararası Kültür Sanat Ödülü Cemalettin Latiç’e, Necip Fazıl Saygı ödülü ise Teoman Duralı’ya verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle verilen ödüllerde kazanan isimleri Beşir Ayvazoğlu, şair Osman Konuk, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’tan oluşan jüri belirledi. Modern Türk şiirinde ana akım içinde kalarak ve hem geleneksel hem modern şiir birikimine yaslanarak özgün bir eser ortaya koyması nedeniyle Şiir ödülüne Ahmet Murat, hikâyeciliği ve hikâyelerimiz üzerine yaptığı araştırmalardan dolayı Hikâye-Roman Ödülüne Necip Tosun, öykü dili denemeleriyle Necip Fazıl İlk Eserler Ödülüne Betül Nurata, hayata ve dünyaya şaşırtıcı aralıklardan bakış gibi nitelikleriyle İlk Eserler Ödülüne Emre Ergin, Kültür ve Edebiyat dünyamızda geçmişle bugünü buluşturan çalışmalarıyla Fikir-Araştırma Ödülüne N. Ahmet Özalp, bu yıl ilki verilen Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ne Cemalettin Latiç, Saygı Ödülüne ise Teoman Duralı layık görüldü.

STAR GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ NUH ALBAYRAK:

İSRAİL'DEN KURTULMANIN TEK YOLUNU ARAP VE iSLAM DÜNYASININ ŞAHSİYETLİ POLİTİKA İZLEMESİ

Star Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Nuh Albayrak yaptığı konuşmada terör devleti İsrail'den kurtulmanın tek yolunun Arap ve İslam dünyasının şahsiyetli bir politika izlemesine vurgu yaparak Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili "Üstat "İnsanlığın en büyük belası" diye tarif ettiği terör devleti İsrail'den kurtulmanın tek yolunu Arap ve İslam dünyasının önüne düşerek aktif ve şahsiyetli bir politika izlemek şeklinde tarif ediyor.Yaşadığımız gerçekler bize değerlerimizi sadece sınırlarımız içerisinde koruyamayacağımız öğretti"dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ:

İSLAM ÜMMETİNİ KURACAK GENÇLERİN YAPI TAŞLARI ÖNÜMÜZE KOYULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada batıya karşı kendi köklerinde yükselmenin önemini vurgu yaparak Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili "kendi medeniyetinin değerlerini önemsemenin, kendi milletini ve geleneğini sahiplenmenin önemli isimlerinden birisiydi. Necip Fazıl İslam ümmetini kuracak olan gençlerin yapı taşlarını önümüze koydu." dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.