Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Algı oyunu tutmadı

15 Aralık 2017 Cuma::

“Yüklü faiz artırımı” algısına rest çeken Merkez, sınırlı bir adımla piyasalara, “Gerekirse buradayım” mesajı verdi

Yazı Boyutu : A A A A

Piyasalarda son bir haftadır oluşturulmaya çalışılan "yüklü faiz artırımı" algısına prim tanımayan Merkez Bankası, geç likidite penceresinde 8 ay aradan sonra sınırlı artırım gerçekleştirdi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), faiz koridorunun alt bandı, politika faizi ve üst bandını sabit tutarken, geç likidite faizini 50 baz puan artırarak yüzde 12.75'e çekti.

Merkez Bankası'nın bu hamlesine kur silahı ile rest çekilmeye çalışılsa da, piyasa günün sonunda dengelendi. Fonlama maliyeti açısından Merkez Bankası'nın kendisine 50 baz puanlık bir alan oluşturduğuna dikkat çeken İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Şimdi yeni bir konfor alanı oluşturmuş oldu. Kurda yükseliş sınırlı olur" dedi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararının fiyatlandığından hareket eden Merkez Bankası'nın ılımlı bir adım atmayı tercih ettiğini ifade eden A1 Capital Menkul Araştırma Direktörü Belgin Maviş ise "Kur ve faiz cephesinde agresiflik olursa, 18 Ocak'ta yeniden bir müdahale imkânı bıraktı. 'Ben buradayım' mesajını vermeye çalıştı" diye konuştu.

KURDA RİSK İŞTAHI DÜŞÜK
Alnus Yatırım Araştırma Uzmanı Vahap Taştan, opsiyon piyasalarına dikkat çekerek, "Merkez Bankası, kur yükselse de opsiyon piyasasında volatilitenin ve risk iştahının düşüş yönünde olduğuna yönelik görüntü alıyor. Piyasanın yön tayini açısından güvenilir göstergelerMurat Çetinkaya den biri" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.