Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İş dünyasından sert Kudüs tepkisi

8 Aralık 2017 Cuma::

Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına sert tepki göstererek, “Bu hatadan geri dön” çağrısı yaptı

Yazı Boyutu : A A A A

ABD Başkanı Donald Trump'ın İslam dünyasından gelen tüm tepkilere karşın Kudüs'ü İsrail'in resmi başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklaması Türk iş dünyasının da büyük tepkisine neden oldu.
İş dünyasının önde gelen birçok ismi Başkan Trump'ın bu kararının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirtirken, Amerika'yı bir an önce bu yanlış adımından vazgeçmeye davet etti.
"Üç semavi dinin de kutsal mekanlarının yer aldığı peygamberler şehri Kudüs'e, İsrail ve ABD'nin hükmetme çabası, dünyanın bütün halklarına karşı yapılan bir haksızlıktır" değerlendirmesinde bulunan işadamları bunun bölgedeki barış umudunu da dinamitleyen yanlış bir adım olduğunu belirttiler.

Müslümanlar Kudüs için ayakta!
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik
BU KARARDAN DÖNÜLMELİ
ABD'nin kararı, şiddetin tüm dünyada patlamasını tetikleyecek, yanlış ve sorumsuz bir adımdır. Bu karardan geri dönülmesini bekliyoruz. Gelişmeler Türk iş dünyasını yakından ilgilendiriyor. Teknoloji ve bunun ekonomik sonuçlarına baktığımızda yeni bir dünyanın şekillendiğini görüyoruz.

ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur
ŞİDDETLE KINIYORUZ
Kararın bölge barışına da huzura da katkısı yoktur. Bu apaçık bir provokasyondur. İslam coğrafyası ve dünya barışına hizmet edenlerin akıllarını başına alıp kenetlenme günüdür. Trump'ı ve bu kararın altına imza atanları bölge ve dünya barışı adına şiddetle kınıyoruz.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
BARIŞA DARBE VURDU
Ortadoğu'da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı şiddetle kınıyoruz. Karar, bölgedeki barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Mescid-i Aksa ve Kudüs 1.5 milyar İslam nüfusunun kırmızı çizgisidir.

ABD Başkanı Trump Kudüs kararıyla neyi amaçlıyor?
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan
KABUL EDİLEMEZ
ABD, tarihi boyunca İsrail'in emellerinden biri olan bu hamleyle insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirdi. Filistin meselesi, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kabul edilemez. İsrail'e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz.

İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu
GERİ ÇEKİLMELİ
Trump'ın bölgede zaten son derece kırılgan olan barış ve istikrarı daha da zora sokan bu açıklama tek taraflı ve sorumsuzca bir yaklaşım olarak değerlendirilmeli ve geri çekilmelidir.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar
BİRLİK GÜNÜDÜR
Tüm Müslümanların göz bebeği olan Kudüs'e yönelik bu karar, tüm İslam âleminde infiale sebep olur. Karar hemen geri alınmalı, Kudüs'ün statüsü değişmemelidir. Gün birlik olma günüdür.

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan
APAÇIK HATADIR
Kudüs Filistin'dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam alemi bu kararı asla kabul etmeyeceğiz. ABD yönetiminin kararının apaçık bir hatadır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.