Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Müslümanlar Kudüs için ayakta!

7 Aralık 2017 Perşembe::

ABD Başkanı Donald Trump, tüm tepkilere rağmen canlı yayında 'Kudüs İsrail'in başkentidir' dedi. Başta İslam dünyası olmak üzere AB ve birçok uluslararası kuruluş tepki gösterdi.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD Başkanı Donald Trump, başta İslam dünyası olmak üzere AB ve birçok uluslararası kuruluşu hiçe sayarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Ortadoğu'daki ateşe benzinle giden Donald Trump, dün Beyaz Saray'da saat 21:00 basın açıklaması yaptı. Kararını açıklayan Trump, hemen yan masadaki resmi evrakı imzaladı. Öte yandan Müslümanlar ise ayağa kalkmış durumda.

TRUMP NE SÖYLEDİ?

İşte Donald Trump'ın canlı yayında yaptığı açıklama:

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi. Bugünkü açıklamam İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara yeni bir yaklaşımdan ibarettir. Daha önceki ABD başkanları Kudüs'ü başkent olarak tanımadı. Başkanlar, Kudüs'ün tanınmasının geciktirilmesinin barışı ilerleteceğini düşündü. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımanın vakti gelmiştir. Önceki ABD Başkanları Kudüs'ü başkent olarak kabul etme kararını seçim vadi olarak kullandıklar ancak bunu gerçekleştirmediler. Ben bugün bunu gerçekleştiriyorum. Bu kararı vermenin ABD'nin çıkarları doğrultusunda olduğunu, İsrail ve Filistin arasındaki barış içinde en doğru adım olduğuna düşünüyorum Kudüs kararı çok önce verilmesi gerekli bir karardı.

Sürdürülebilir uzun vadeli bir barış için en doğru karar olduğunu düşüyorum. İsrail, tüm egemen ülkeler gibi kendi başkentine karar vermekte özgürdür. Bunun bir gerçek olarak kabul edilmesi barış için gerekli bir adımdır. Kudüs modern İsrail hükumetinin evidir. İsrail parlamentosu bu kenttedir. Bunun yanı sıra İsrail'in yüce mahkemesi bu kenttedir. Aynı şekilde başbakanın ve Cumhurbaşkanının resmi konutları bu kenttedir. Birçok hükumet kurumunun binaları bu kenttedir. Bugün verdiğimiz kararla Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz. Bu sadece gerçekleri kabul etmektir. Bu yapılması gereken bir şeydir. İşte bu sebeple de Dışişleri Bakanlığına Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması hazırlıklarına başlaması talimatını veriyorum.



ALİMLERDEN KİTLESEL EYLEM ÇAĞRISI

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Kudüs için Müslümanlara "kitlesel eylemler" başlatma çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'DEN TEPKİLER

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Sadece Türkiye'den ya da Müslüman dünyasından değil, dünyanın her yerinden gelen uyarılara rağmen Trump Kudüs hakkında açıklamasını yapmıştır. Sorumsuz açıklamayı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Böyle bir açıklama uluslararası hukuklara aykırıdır. Güvenlik konseyi dahil üyelerine saygı gösterilmelidir. 'Ben böyle bir açıklama yaptım bu böyle olacak zannediliyorsa' yanılıyorlar. Kudüs bir açıklamayla İsrail'in başkenti olmaz. Bu açıklamayı reddediyoruz ve kınıyoruz.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısıİbrahim Kalın: ABD yönetiminin Kudüs'le ilgili sorumsuz ve hukuksuz açıklamasını reddediyoruz ve kınıyoruz. Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüştüğü liderleri, İslam ülkeleri arasında ortak hareket edilmesi ve koordinasyonun sağlanması için 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da toplanacak olan olağanüstü zirveye davet etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.