Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Sermaye piyasaları kongresinde büyüme mesajları

14 Kasım 2017 Salı::

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, regülatörlerin konuşmaları ile başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, BIST Başkanı Himmet Karadağ, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç'un konuşmacı olduğu oturumla başladı.

İlk konuşmayı yapan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç, 2017 yılında girişimcilere 30 milyar dolar, geçtiğimiz yedi yılda da 200 milyar dolar kaynak aktardıklarını söyledi.

Koç yeni ürünlerin de gündemlerinde olduğunu söyledi.

Koç, "Sermaye piyasalarında yaklaşık 1 trilyon TL'lik finansal varlık var. Borsanın piyasa değeri 850 milyar TL'ye ulaştı" diye konuştu.

KARADAĞ: TUZU KURU ŞİRKETLERİ BORSAYA GETİRMEKTE ZORLANIYORUZ

Koç'un ardından BIST Başkanı Himmet Karadağ söz aldı. Karadağ, bankaların mevduat toplayarak uzun vadeli finansman yapmalarının zor olduğunu, bu aşamada sermaye piyasalarının bankalara destek verebileceğini belirtti.

Karadağ 30 günlük mevduatla uzun vadeli finansman sağlamanın yolunun menkul kıymetlerden geçtiğini ifade etti.

Karadağ büyük şirketlerin halka arz edilmesi gerektiğini, çünkü küçük işletmelerde ne şirket sahiplerinin ne de yatırımcıların memnun olduğunu belirtti. Karadağ bu kapsamdaki road showlarda gördükleri kadarıyla büyük şirketlerin finansmana ulaştığı durumlarda halka arza isteksiz olduğunu ifade etti.

Bunun için kotasyon yönergesinin esaslarının değiştirildiğini söyleyen Karadağ büyük şirketleri borsaya kazandırmak için fırsat elde ettiklerini söyledi. karadağ, "Tuzu kuru firmaları borsaya getirmede sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Yurt dışından Türk varlıklarına yoğun ilgi olduğunu da söyleyen Karadağ, eldeki ürünlerin bu talebi karşılayamadığını, bunun için halka arzların gerektiğini belirtti. Karadağ, "Ayda bir ya da iki büyük montanlı halka arza ihtiyacımız var" diye konuştu. Yeni ürünler üzerinde çalışıldığını da belirten Karadağ, kıymetli madenler odaklı ürünler için Londra Borsası ile işbirlikleri olduğunun altını çizdi.

Karadağ Varlık Fonu ile ilgili olarak da daha sağlam ve daha yavaş adım atmak gerektiğini, önümüzdeki dönemde de paydaşlarla yeni gelişmeleri paylaşacaklarını ekledi. Varlık Fonu'nun menkul kıymetleştirmeye liderlik edeceğini söyleyen Karadağ, fonun kuruluş sürecinin sevam ettiğini, bu konuda aceleci olunmaması gerektiğini söyledi.

Karadağ'ın ardından SPK Başkanı Vahdettin Ertaş sahneye çıktı. Ertaş, Türkiye'nin gösterdiği büyüme performansı ile uluslararası kuruluşları şaşırttığını söyledi. Ertaş, sermaye piyasalarının Türkiye ekonomisine 500 milyar TL kaynak sağlayan bir yapıya kavuştuğunu belirtti. Ertaş, Türkiye'de 14,5 milyon yatırımcının dolaylı ya da doğrudan sermaye piyasalarında bulunduğunu belirtti.

Ertaş, kitle fonlaması ile ilgili düzenlemenin yetkisinin kurula verildiğini, kanun geçer geçmez Türkiye'yi 1-2 ay içinde kitle fonlaması sistemiyle tanıştıracaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.