Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İşte Türkiye'ye ekonomik saldırının perde arkası

28 Ekim 2017 Cumartesi::

SABAH Ekonomi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin dolar kurunun hareketlenmesi ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Alkin "Türkiye'nin faizlerin düşürülmesi kararlılığından sonra bu manipülatif haberler devreye girdi" dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Kerem Alkin'in açıklamalarından satır başları;

TÜRKİYE'NİN FAİZ TOPLANTISINDAN SONRA DEVREYE GİRDİLER

Sayın Cumhurbaşkanımız salı günü AK Parti grup toplantısındaki konuşmasından sonra Türkiye'deki üst düzey bankaların yöneticileri ile Merkez Bankası ve ilgili bakanları ile bir toplantı gerçekleştirerek faiz oranlarının düşürülmesine yönelik önemli adımların atılacağı, 6-7 başlığın öne çıktığı çok başarılı bir toplantı gerçekleşti. Bu toplantının Çarşamba günü medya aracılığı ile iş dünyası ve ekonomi çevrelerine yansıdığının akşamında Avrupa'daki bazı bankaların bilhassa EBRD'nin "Türkiye'ye kredi açmayacağına dair" bu tür algı operasyonu amaçlı kirli haberler gerçekten çok manidardır.

Ekonomik saldırının perde arkasında ne var?

EKONOMİDEKİ OLUMLU HAVAYI BULANDIRMAK İSTİYORLAR

Bu faiz toplantısının ardından manipüle edici haberlerin yapılmasını ayrıca not almak lazım. Türkiye'de iş dünyasında her türlü ekonomik gelişime yönelik olarak bir kararlılık söz konusu. Oluşturulan bu olumlu havayı bulandırmak suretiyle lekelendirmek amacıyla haberler yapılıyor. Akabinde EBRD yaptığı açıklamada Türkiye'den memnuniyetini ve daha fazla yatırım yapma kararı aldığını kamuoyuyla paylaştı. EBRD'nin açıklamasından sonra yapılan o haberlerin manilpülatif ve kötü amaçlı olduğunu ortaya koydu. Vatandaşlarımızın bu tür haberlere kanarak asla ve asla döviz kurlarına yönelmemesi gerekir. Bu seviyede alınacak ve kısa süre içinde fiyatı düşecek olan dolarların ileriki süreçte çok zararlı olduğunu söylemekte fayda var.

BÜYÜME PERFORMANSINDA DEVLERLE YARIŞIYORUZ

Türkiye'nin büyüme performansını baltalamaya yönelik olarak da değerlendirmek lazım. EBRD Türkiye'yi en değerli müşterisi olduğunu açıklayıp neden daha fazla yatırıma destek vereceğini açıkladı? Çünkü bulunduğumuz coğrafya ve dünyada Çin ve Hindistan gibi ülkeler arasındayız. Büyüme ile ilgili olarak ortaya koyduğumuz bu başarı nedeniyle diğer yatırım bankaları Türkiye ile çalışmayı tercih ediyor.

FED SONRASI NORMALE DÖNECEK

Gelecek hafta Amerika Merkez Bankası (FED) toplantısı sonrası zaten ortalık sakinleşecek ve kurlar hızla normale dönecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.