Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mevlüt Uysal seçildi

30 Eylül 2017 Cumartesi::

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal seçildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ilk iki turunda, adaylardan biri, meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. Ak Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı.

Bu sonuçla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mevlüt Uysal oldu.

Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra bir konuşma yaptı.

Uysal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- İstanbul ve ülkemiz adına hayırlı olsun. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olsun.

- Bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım.

MECLİS AHMET SELAMET BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğu açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası sonrası yeni başkan bungün yapılacak olağanüstü meclis toplantısında seçilecek. AK Parti grubu adayı belirlemek için taplantı yaptı. Toplantı sonrası AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya,, "24 Eylül'de temayül oylaması yapıldı. Temayül de çıkan sonuç ve sayın cumhurbaşkanımızın da değerlendirmesiyle Mevlüt Uysal adayımızdır" dedi.Uysal, 2009 yılından bu yana Başakşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçimi için Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında saat 15.00'te toplandı.CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca kısa süreli gerginlik yaşandı.



İSTANBUL'A AZ LAF ÇOK İŞ VAADEDİYORUZ

Toplantıda iki başkan adayı da konuşma yaptı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal meclis üyelerinin tamamına ilk kez seslendi. Uysal, " Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye; insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. Biz İstanbullura az laf çok iş vaat ediyoruz" dedi.

"OYUNUZU İSTİYORUM"

Belediye başkanlığının İstanbul'a hizmet için en şerefli makam olduğunu söyleyen Uysal, "Bu en şerefli makamda, emin kişi olmak yüce bir görevdir. Partim ve Sayın Genel başkanımız uygun gördüler. Başkanlık seçiminde partimin adayıyım. İBB Başkanı Sayın Topbaş'ın istifasının ardından, demokratik süreç başladı. Onurlu bu görev olan başkanlığı üstlenmek için huzurunuzdayım, oyunuzu istiyorum" diye konuştu.

CHP ADAYI İMAMOĞLU AYNI KONUŞMAYI YAPTI

CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu , stanbul’a çok basit bir vaadi olduğunu söyleyerek " Özenli bir yönetim vaadediyorum. İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. Yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. İstanbul’un toplumsal ve kültürel çeşitliliğine özen gösteren, herkese hoşgörüyle bakan bir yönetim vaat ediyorum. Parti davasını unutalım. Bütün belediye meclisi üyelerinin adayı olduğuma inanıyorum" dedi.

CHP GRUP BAŞKANI ÖRTÜ İSTEDİ

Adayların konuşmasının ardından seçimin usülüyle ilgili CHP İBB Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever oy sandıklarının üzerinin örtülmesini talep etti. Oturuma Başkanlık eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet bu talebi kabul etti. Selamet oy verme işlemini üyelerinin isimlerini sayarak başlattı.

İLK İKİ TURDA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

Konuşmaların ardından meclis başkanı Selamet, seçimin nasıl yapılacağına dair üyelere bilgi verdi. Ardından oy verme işlemleri başladı. Oy verme işleminde üyelerin isimleri tek tek okundu.

İlk tur oylama sonuçları belli oldu. Seçimde 307 oy kullanıldı, 2 oy geçersiz sayıldı. AK Parti adayı Mevlüt Uysal, 179, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 126 oy aldı. İlk turda adaylardan biri, meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu alamadığı için ikincu tur oylamaya geçildi. ikinci tur oylamada açılan zarf sayısı 308 oldu. Geçersiz 1, AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı.

ÜÇÜNCÜ TURDA 156 OY YETERLİ OLACAK

İlk iki turda adaylar 206 oy alamayınca, yeni başkanı belirleyecek üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda başkan seçilebilmek için 156 oy yeterli olacak.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.
2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 072’sinin oyunu almayı başardı.
2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Yeni kurulan ilçede 9 yılda büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterildi. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babası.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.