Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İslam ülkeleri Dışişleri Bakanları Kudüs için toplandı

2 Ağustos 2017 Çarşamba::

Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, (DHA) İSLAM İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zirvenin dönem başkanı ve icra komitesi başkanı sıfatıyla bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

"HER ALANDA KUDÜS'E OMUZ VERMELİYİZ"

14 Temmuz günü Harem-i Şerifte üzücü bir olay yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu," Harem-i Şerif 3 gün süreyle kapatıldı. Ezan dahi okunmadı. Müslümanların önüne bariyerler konulduğunu gördük. Protesto eden kardeşlerimize karşı aşırı güç kullanıldı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan dönem başkanı olarak bir açıklamada bulundu. Aşırı güç kullanımını kınadı. İİT ve Arap Ligi de benzer bir tutum izledi. Her alanda Kudüs'e omuz vermek bizim vazifemizdir" dedi.

"KUDÜS İÇİN ORTAK HAREKET ETMELİYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını tekrarlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İmkanı olan kardeşlerimiz Kudüs'ü ziyaret etsinler. Yaşanan olaylar bizleri muhasebeye zorlamalıdır. Neden kardeşlerimize yeterince destek olamıyoruz? Bizim ayrı düşmemiz İslam düşmanlarını sevindirir, Kudüs'ü korumak için daha ortak hareket etmeliyiz" diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.