Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Sicil affı için zaman daralıyor

21 Temmuz 2017 Cuma::

Kara listeye giren çok fazla kişi, esnaf var ve sayıları 14 milyonu buluyor. Bu kişiler için 27 Ocak'ta bu kişilere af gelmişti. Yasaya göre; 6 ay içinde borcunun tamamını ödeyen veya yapılandıranlar kara listeden kurtulacaktı.

Yazı Boyutu : A A A A

Bankalar hala talep halinde kredi borçlarını 72 aya kadar yapılandırabiliyor. Afta süre 10 gün sonra yani 27 Temmuz'da bitecek. Sicili bozulduğu için kredi ve kart alamayanlar için fırsatolan bu düzenlemeden yararlanmak isteyenler bankalara başvuracak.

"SİCİLİ, NOTU ÖĞRENİN"

Posta'nın haberine göre konut, taşıt, tüketici kredileri ile kredi kartı ve kredili mevduat hesabına ait son 5 yıllık bilgilere 'Risk Raporu' aracılığıyla ulaşılabiliyor. Bankalar müşterileriyle ilgili bilgileri, iki gün içinde Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne iletiyor. İletilen bu bilgiler Kredi Kayıt Bürosu aracılığıyla rapor haline getiriliyor.

DURUM AVUKATLIKSA

Yasada; 27 Ocak'tan önce ödenmeyen borçların avukata intikal ettirilerek başlamış olan takiplerin durdurulacağına ilişkin bir düzenleme yok. Borcunuzu peşin ya da yapılandırmayla öderseniz doğal olarak başlamış olan hukuki takip işleminin sona erdirilmesi gerekiyor. Hacizlik olanların da kara liste affından yararlanması mümkün.

YASA, BANKALARI ZORUNLU TUTMUYOR

Sicil affına dayanarak bankalara başvuru yapıldığı halde kredi alamayan esnaf ve müşterilerin olduğu sık sık gündeme geliyor. Çünkü yasa, bankaları zorunlu tutmuyor, bankaların kredi vermesinin önündeki engeli kaldırıyor. Ancak, bu durumda kredi notunu artırmak krediye ulaşmanın en kestirme yolu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.